Ghidul Serviciilor
Electrician Expert - Executie Si Reparatii Instalatii Electrice Bucuresti
inapoi la firma 500 vizite
Poza Montaj circuit suplimentar
Foto

Un circuit electric este o retea electrica în bucla închisa ce include componente electrice si (evtl. electromecanice), realizându-se astfel o cale închisa (cu dus si întors) pentru curentul electric. Principial, d.p.d.v. electric o retea este o conexiune dintre doua sau mai multe componente, si poate fi si deschisa, nu neaparat un circuit închis.

Retelele electrice, care se compun din surse de tensiune sau de curent, elemente liniare (rezistori, capacitati – condensatori, inductori) si elemente liniar distribuite (linii de transmisie a energiei), pot fi analizate prin metode algebrice pentru determinarea raspunsului în DC (curent continuu), în AC (curent alternativ), sau si în regim tranzitoriu. Aceste retele sunt numite retele electrice analogice (liniare).

O retea care în plus contine si componente electronice active se numeste circuit (retea) electronic. Aceste retele pot fi liniare, neliniare (digitale) sau combinate, si necesita un design si o analiza mai complexa. În zilele noastre circuitele electrice si electronice au atins un grad extrem de complexitate, cât si de miniaturizare.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.