Electro Service, Proiectare Si Executie Instalatii Electrice De Joasa Tensiune, Verificari Pram - Bucuresti
Audit energetic:
Audit electroenergetic – urmareste contabilizarea fluxurilor de energie electrica;
Audit termoenergetic – urmareste contabilizarea fluxurilor de energie termica;
Audit complex – urmareste contabilizarea tuturor formelor de energie ale caror fluxuri sunt monitorizate in interiorul conturului de audit.
Bilantul energetic constituie un mijloc eficient de stabilire a masurilor tehnico-organizatorice menite sa conduca la cresterea efectului util al energiei introduse intr-un sistem si la diminuarea consumurilor de energie specifice pe produs.
Bilantul electroenergetic
Bilantul electroenergetic se elaboreaza diferentiat pentru urmatoarele tipuri de echipamente si instalatii:
Bilantul electroenergetic pe un contur dat presupune:
- masurarea cantitatilor de energie electrica activa intrate in contur pe perioada de referinta;
- determinarea prin calcul, pe baza aparatelor de masurare a puterii, sau a masurarii simultane a curentului, tensiunii si factorului de putere, a pierderilor de energie;
- stabilirea cantitatilor de energie absorbite util, ca diferenta a celor doua valori precedente.
2. Elemente de retea.
Pierderile de energie electrica in liniile electrice se pot determina dupa caz prin masuratori directe (linii radiale fara sarcini racordate de-a lungul lor), sau prin calcule, in functie de configuratia liniilor si de aparatele de care se dispune. Pierderile de energie electrica in transformatoare, bobine de reactanta etc. se vor determina prin calcule.
Bilant energetic complex
Bilantul energetic complex se bazeaza pe datele bilanturilor termoenergetic si electroenergetic ale instalatiei considerate, transformate in valori de energie primara (t.e.p)
Masuri pe termen scurt propuse in urma auditului:
- modificarea factorului de putere la valoarea neutrala prin montarea de baterii de condensatoare la posturile de transformare, pe partea de joasa tensiune;
- dimensionarea corecta a treptelor bateriei de condensatoare;
- inlocuirea motoarelor de puteri mici care au un grad de incarcare redus, pe masura imbatranirii si uzarii lor, cu alte motoare de puteri mai mici;
- reabilitare instalatii de compensare si/sau exploatarea metalurgica.
Masuri pe termen mediu propuse in urma auditului:
- tarifarea energiei electrice la nivelul tensiunii de 20 kV
Masuri pe termen lung propuse in urma auditului:
- se propune intocmirea unui studiu de fezabilitate privind cogenerarea, producerea de energie electrica si termica atunci cand beneficiarul va instala o centrala de cogenerare in biomasa.
- Se propune ca pentru alimentarea cu apa a orasului sa fie folosita o turbina tip EOS 1100 care sa aiba rolul de rupede si modificare presiune apa , precum si rolul de productie energie electrica.
- optimizarea procesului termic de producere a produsului sidelurgic finit