Ghidul Serviciilor
Electro Service, Proiectare Si Executie Instalatii Electrice De Joasa Tensiune, Verificari Pram - Bucuresti
inapoi la firma 335 vizite
Poza Autorizari SSM Electricieni
Foto

Autorizari interne electricieni – SSM.   Eliberare „Talon de electrician autorizat”.

Firma noastra efectueza periodic la sediul beneficiarului examenul pentru autorizarea electricienilor pe filiera SSM. Autorizarea se efectueaza in baza procedurii tehnice interioare ce respecta planul HSSE al beneficiarului.

Dosarul de autorizare interna electricieni pentru joasa tensiune (j.t.) contine urmatoarele documente:

1. Decizie comisie de examinare electricieni; 2. Regulament autorizare electricieni; 3. Fisa de examinare electricieni (apt medical si psihologic); 4. Chestionar SSM (Pregatire profesionala, norme de SSM, norme de prin-ajutor). 5. Talon de autorizare electricieni.

Autorizarea interna a electricienilor nu se face prin instructiuni proprii.  Autorizarea interna se face de catre o comisie formata din : 1. inginer electro-energetic 2. sef serviciu prevenire si protectie sau lucrator desemnat; 3. medic de medicina muncii 4. dupa caz angajator sau un reprezentant al acestuia

Putem realiza instructajul cu urmatoarele mijloace tehnice:

 Dupa efectuarea controlului medical periodic (sau la angajare) , comisia va examina electricienii si in functie de rezultatul examenului se va intocmi un proces verbal care atesta ca persoana respectiva este “autorizat intern” pentru efectuarea lucrarilor respective.

 

Autorizarea interna pe linie de S.S.M. trebuie stabilita in instructiunile proprii  ale angajatorului, astfel:

1. Muncitorii, maistrii, tehnicienii, subinginerii si inginerii cu calificare de electrician sau asimilat acestuia (electromecanic, electrotehnic, instalatii electrice in constructii), indiferent de functie sau vechime, care isi desfasoara activitatea in instalatiile sau asupra instalatiilor electrice in exploatare ori in vecinatatea acestora, unde exista riscuri de natura electrica, trebuie sa fie autorizati.

2. Autorizarea atesta indeplinirea conditiilor minime necesare ocuparii sau mentinerii postului sau functiei pe care urmeaza sa o exercite sau pe care o detine persoana in cauza.

Prin aceste autorizari interne se verifica competentele si cunostintele minime necesare postului ocupat de persoana in cauza, avand in vedere incadrarea in grupele de autorizare pe care le solicita postul ocupat.

Posturile/functiile de electricieni din cadrul unui operator economic reclama anumite competente in postul ocupat, competente stabilite in grupele de autorizare:

Personalul autorizat trebuie sa fie incadrat, din punctul de vedere al SSM, in una din urmatoarele cinci grupe, astfel:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.