Ghidul Serviciilor
Elegance Clinic Tratamente Infrumusetare Si Dermatologice Bucuresti
inapoi la firma 490 vizite
Poza Epilare definitiva cu laser
Foto

LASERUL OLIVE DIODE

Laserul, care inseamna "Light Amplification by Stimulated Emition of Radiation" (amplificarea luminoasa prin emisie de radiatii stimulate), reprezinta transmisia luminii de-a lungul unei singure unde sub formă de buchet. Când laserul este directionat spre piele, trece de aceasta si este absorbit de catre melanina din foliculul parului. Astfel, nu doar firul este distrus, ci si radacina. Aparatura utilizata detine certificatele necesare, inclusive CE (Community Europe), putand fi utilizat oriunde în Europa.

Diferenta intre laserul DIODE și IPL

IPL (intense pulsed light - lumina emisa intensa) nu este un laser, ci un sistem de epilare. IPL este cea mai raspandita metoda de epilare de la noi din țara, insa si cea mai veche, iar marele inconvenient al acestei tehnici il reprezintă durerea. De asemenea, IPL nu distruge firele, doar le subtiaza. Astfel, rezultatul nu este definitiv, procedura trebuind să fie repetata anual.

Modul de lucru este diferit de cel folosit la IPL, unde epilarea se lucreaza punctat (impuls cu impuls), riscand asfel sa se lase "neatinse" zone mai mici sau mai mari de piele, insă Olive Diode Laser are un mod de lucru continuu, asemanator unui masaj, pe suprafete bine calculate, astfel ca nu permite folosirea unui numar inegal de impulsuri, toate zonele fiind corect acoperite.

Avantajele laserului

-dupa finalizarea sedintelor va asiguram ca nu va mai fi nevoie de alte sedinte de epilare.

- nedureros

- rezultatul se obtine in mai putine sedinte fata de celelalte tratamente (sau fata de IPL)

- distrugand radacina parului se asigură o epilare definitiva

- tratamentul se poate efectua si in lunile de vara

- pe parcursul sedintelor de epilare laser, veti observa ca pielea va deveni catifelata si luminoasa, deoarece laserul are capacitatea de a intineri celulele si de a creste elasticitatea pielii.

- veti scapa de corvoada sedintelor dese si dureroase de epilare clasica, economisind timp si bani.

Cum este afectat firul de par la epilarea cu laser

După cum a fost precizat anterior, in procedura epilarii cu laser pigmentul de melanina din foliculii de par absorb radiatia laserului si se transforma in caldura.Temperatura din radacina parului ajunge la 60 - 70 de grade si astfel radacina firului de par este distrusa, fiind oprita alimentarea firului.

Radacina firului de par, variaza in functie de zona corpului si se afla la 2-5 mm sub piele. Raza de laser a aparatului de epilat trebuie reglata sa ajunga la aceasta distanta. Altfel, raza de laser nu va ajunge la folicul si radacinile firelor de par nu vor fi distruse.

Aparatul de epilare cu laser are raza reglata sa transmita radiatii ce vor distruge firul fara a afecta tesuturile din jur. Astfel, se iau in considerare la reglarea valorii si a timpului de radiatie culoarea pielii, pigmentul firului de par, grosimea si desimea acestora. Din aceasta perspectiva, faptul ca operatiunea este realizata de medici specialiști dermatologi este un avantaj pentru dumneavoastra.

Laserul este o metodă sigura?

Laserul, o inventie tehnologica importanta a medicinii, s-a dezvoltat mult în ultimii 30-40 de ani, utilitatea sa acoperind numeroase branse medicale (operatii la ochi pana la stomatologie). Un nou domeniu de aplicatie este epilarea cu laser. Prin dozajul corespunzator cazului se garanteaza siguranta utilizarii. Nu exista efecte cancerigene în urma epilarii cu laser. Nu există efecte negative ale radiatiei sau a altor substante chimice.

Cate sedinte sunt necesare pentru epilarea cu laser?

Intreagul par de pe corpul uman se afla in 3 stadii diferite. Aceste stadii sunt denumite după cum urmează: anagen (activ), catagen (repaus) și telogen (uscare). Din această cauza nu este posibila eliminarea intregii pilozitati de pe corp intr-o singura sedinta. Durata tratamentului variaza între 4-6 sedinte, în functie de culoarea tenului, de pigmentul parului, de grosimea si de densitatea firelor.

Raza laser poate vătăma corpul?

Raza laser ajunge la o adancime de 2 - 5 mm sub piele în zona afectata. La aceasta distanta se afla foliculul de par. La cea mai eficientă dozare nu se trece de această distanta, astfel ca organele interne nu sunt afectate.

Este culoarea tenului importanta pentru epilarea cu laser? Persoanele brunete nu pot efectua epilarea cu laser?

Procedura cu laser DIODE se poate aplica in siguranta pentru orice tip de ten,cu exceptia tenului african.

Procedura de epilare cu laser este dureroasă?

Laserul Olive Diode prezintă un sistem de racire patentat, astfel ca in timpul procedurii pielea este racita iar senzatia de durere prevenita.

In ce zone se poate aplica epilarea cu laser?

Aceasta metoda se poate aplica oricarei zone de pe corpul uman, exceptand pleoapa si sprancenele.

Cat de des se utilizează procedura de epilare cu laser?

Sedintele se fac la o distanta de 4 saptamani. Decizia aparține doctorului care a realizat consultul dermatologic.

Ce se face cu parul crescut intre sedinte?

Firele de par care nu au cazut după operatiunea de epilare cu laser nu trebuie indepartate cu penseta, ceara sau alte metode de epilare. Intre doua sedinte firele de par se indeparteaza cu lama sau foarfeca.

Cat dureaza sedintele de epilare?

In functie de marimea zonei ce urmeaza a fi supusa procedurii de epilare cu laser sedinta poate dura intre 5 minute si 1 ora.

Ce pregatiri anterioare sedintei de epilare sunt necesare?

Pentru a putea initia procedura de epilare cu laser este necesar ca pilozitatea din zona supusă tratamentului sa ajunga la densitatea maxima. De aceea nu se recomanda epilarea cu ceara, penseta sau alte metode a zonei respective cu cel putin 20 de zile inainte de procedura.Va recomandam in perioada aceasta folosirea lamei. Motivul este permiterea formarii radacinii firelor de par ce urmeaza a fi supuse radiatiei cu laser. Epilarea cu laser afecteaza doar radacina firelor aflate in crestere din zona supusa procedurii. Firele de par aflate in stadiu de repaus nu sunt afectate.

Tratamentul trebuie intrerupt vara? Persoanele care frecventeaza solarul pot efectua procedura?

Nu exista nici o restrictie de efectuare a procedurii de catre persoanele bronzate deoarece sistemul de laser Olive Diode setează computerizat raza in functie de tenul pacientului. De aceea tratamentul nu trebuie intrerupt pe perioada verii. Se recomanda evitarea solarului sau expunerii la soare timp de o saptamana inainte si dupa sedinta de epilare.

Cine nu poate efectua procedura de epilare?

 Persoanele cu par alb, carunte deoarece firele de par alb nu contin pigment

 Femeile insarcinate

Cum se aplică procedura la barbați?

Si barbatii, asemeni femeilor, se supun epilarii din considerente estetice, de pilozitate excesiva si pentru o mai buna igiena corporala. Cele mai solicitate zone sunt pometii, zona dintre sprancene, ceafa, gatul, bratele, umerii și pieptul.

Rezultatele definitive pot fi obtinute după 4 - 6 sedinte, insa se poate renunta si după 2-3 sedinte, rezultatul fiind rarirea si subtierea firelor de par.

Se poate efectua epilarea cu laser a firelor crescute sub piele?

Pentru firele crescute sub piele cea mai recomandata metodă este epilarea cu laser. Odata cu inceperea tratamentului de epilare sunt distruse atat firele de par de la suprafata,cat si cele de sub piele.

Persoanele cu dereglări hormonale pot suporta epilarea cu laser?

In cazul pilozitatilor excesive cauzate de dereglari hormonale sau de tip masculin se recomanda o combinatie de tratament medicamentos cu epilarea cu laser. Numarul de sedinte recomandat persoanelor cu astfel de probleme este mai mare decât in mod normal. 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.