Specialistii în educatie sustin faptul ca învatarea este foarte eficienta atunci când se desfasoara într-un mediu placut, în grupuri mici de elevi. O cerinta obligatorie si esentiala care sta la baza crearii unui grup este omogenitatea în ceea ce priveste nivelul de vârsta si de cunostinte.
Pregatirea în vederea obtinerii performantei scolare în Centrul ElitEducation se organizeaza în grupuri de maxim 5 elevi.
Odata cu efectuarea formalitatilor de înscriere, fiecare cursant va sustine un test de evaluare initiala si un mini interviu pentru a putea fi încadrat în grupul corespunzator nivelului de cunostinte.
Cursantii stabilesc relatii de prietenie, colaboreaza si competitioneaza, participa la sedintele de pregatire cu placere, implicit procesul de învatare devine mai eficient, simplu si placut.
Profesorul este cel care preda/consolideaza materia, însa, în cadrul grupului, cursantii învata si din expunerile altor colegi, chiar si prin simplul fapt ca aud o întrebare la care ei nu s-au gândit.
De asemenea, pentru cosolidarea cunostintelor, membrii grupului sunt pusi în situatia de a expune colegilor anumite metode de rezolvare a problemelor. Se urmareste realizarea recapitularii cunostintelor acumulate, dar si dezvoltarea spiritului critic si autocritic.
Puncte forte:
Acumularea de cunostinte noi prin interactiunea cu profesorul si cu membrii grupului;
Dezvoltarea colaborarii si competitivitatii;
Dezvoltarea abilitatii de a rezolva probleme, de adresare a întrebarilor reciproce, de a prezenta etapele parcurse în rezolvarea problemelor;
Împartasirea varietatii de opinii pentru a rezolva problemele;
Dezvoltarea spiritului critic si autocritic;
Crearea si dezvoltarea relatiilor de prietenie.