Racord canalizare bucuresti
Deversarea în reteaua publica de canalizare se face prin intermediul unui racord, care reprezinta partea din sistemul de canalizare ce asigura legatura intre instalatia interioara/particulara si reteaua publica de canalizare, in scopul evacuarii apelor uzate.
Racordul la canalizare reprezinta un ansamblu de conducte de colectare, preluare, transport si epurare a apelor uzate evacuate de consumatorii particulari si industriali.
Caminul de racord reprezinta delimitarea dintre reeaua publica de canalizare si instalatia interioara/particulara. Delimitarea dintre instalatiile interioare de canalizare si reteaua publica de canalizare se face prin caminul de racord care este prima componenta a retelelor publice in sensul de curgere a apei uzate.
Instalatiile interioare de canalizare sunt toate instalatiile aflate in proprietatea sau in administrarea utilizatorilor care asigura preluarea apei uzate de la instalatiile de utilizare a apei la caminul de racord din reteaua publica.
Reteaua interioara de canalizare apartine proprietarilor imobilului, care au obligatia sa asigure functionarea acesteia si a instalatiilor anexe, executand toate lucrarile de intretinere, reparare si exploatare necesare.