Ghidul Serviciilor
Elveto Dent-Clinica Stomatologica- Bucuresti
inapoi la firma 825 vizite
Poza Caria Dentara
Foto

Ce este caria dentară?

Caria este o infecţie bacteriană care duce la demineralizarea, în primă fază, apoi la distrugerea ţesuturilor dure din care este alcătuit dintele. Această distrucţie este rezultatul acţiunii acidului produs din descompunerea, de către bacterii, a resturilor alimentare din cavitatea orală

 

Care sunt cauzele apariţiei cariei? 1. Carbohidraţii

Conform unor studii, s-a demonstrat că rolul de bază în dezvoltarea acestei afecţiuni îl au alimentele bogate în zaharuri (dulciurile, băuturile carbogazoase, chipsurile, etc.). Este foarte important de precizat că rolul nociv al acestui factor este strâns legat şi de o igienă orală deficitară.

 

2. Bacteriile cariogene

Streptococcus mutans, Lactobacilul şi Actinomicetele prezente sub formă de colonii în saliva individului.

3. Producerea insuficientă de salivă

Deoarece saliva diluează şi neutralizează efectul acidului asupra structurilor dure dentare şi pentru că reprezintă un important rezervor de minerale necesar remineralizării dinţilor, producerea insuficientă de salivă reprezintă un factor favorizant al cariei dentare, demn de luat în considerare.

In concluzie o serie de factori duc la aparitia cariei dentare care netratata (indepartarea tesutului afectat) va duce la afectiuni iremediabile asupra pulpei dentare.

Clinnica Stomatologica Elveto Dent va recomanda tratarea cariei simple ( in smalt) pana la aparitia durerilor. Tratamentul presupune indepartarea tesutului afectat , inlocuirea acestuia cu material compozit de cea mai buna calitate  si reconstructia suprafetei dentare. Obturatiile  sunt realizate din materiale ce au aceeasi culoare ca dintele natural.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.