Ghidul Serviciilor
Elveto Dent-Clinica Stomatologica- Bucuresti
inapoi la firma 825 vizite
Poza Endodontie
Foto

Endodontia este parte a medicinei dentare care se ocupa de tratarea bolilor pulpei dentare (nervul dintelui) si ligamentelor de sustinere de la varful radacinii. Interiorul dintelui este ocupat de catre pulpa dentara, adica de catre celule (ex.: fibroblastele - celule generatoare de fibre de colagen), fibre si substanta fundamentala, fibre nervoase, vase sanguine si limfatice. Bolile canalelor radiculare (portiunea interioara a dintelui) se manifesta prin inflamatie sau infectie a acestuia. De-a lungul timpului, infectia endodontica poate progresa spre abcese cronice.

Tratamentul de endodontie presupune sa se inlature pulpa dentara si sa se curete mecanic si chimic spatiul pe care aceasta il ocupa. Realizat la timp acesta poate sa previna aparitia unor leziuni parodontale, de asemenea, poate sa trateze astfel de leziuni. Faptul ca in acest moment pot fi folosite anestezice deosebit de performante face ca pacientii sa nu simta dureri in timpul interventiei. Pacientilor la care se manifesta perioade dureroase intre sedintele de tratament sau la finalul acestuia li se recomanda antiinflamatoare si analgezice care vor suprima durerea in cel mai scurt timp. De regula, tratamentul edodontic poate fi realizat in timpul unei singure vizite la stomatolog, sunt insa si situatii date, de obicei, de complexitatea anatomica mare a dintelui, in care vor fi necesare doua sau trei vizite la stomatolog. Pentru a nu se ajunge la situatii in care dintele se poate fractura sau la compromiterea tratamentului endodontic realizat, este recomandat ca restaurarea sa fie realizata repede, intr-o perioada de timp de cel mult doua luni.

Tratamentul endodontic are mai multe beneficii, dar cel mai important consta in faptul ca dintii naturali vor fi salvati si vor functiona normal. Bineinteles ca indepartarea rapida a durerii si a bacteriilor din interiorul dintelui afectat sunt alte beneficii deloc de neglijat. Pe de alta parte, prin tratamentul endodontic se pot evita costurile substantiale necesare in cazul pierderii dintilor naturali.

Tarife Extirpare vitala dinte monoradicular : 50 lei Extirpare vitala dinte pluriradicular :70 lei Obturatie de canal dinte monoradicular : 50 lei Obturatie de canal dinte pluriradicular :70 lei Tratament gangrena / parodontita dinte monoradicular : 70 lei Tratament gangrena / parodontita dinte pluriradicular :120 lei Sedinta suplimentara cu hipoclorit si hidroxid de calciu : 20 lei Tratament pulpita dinte monoradicular : 50 lei Tratament pulpita dinte pluriradicular : 70 lei Drenaj urgenta : 20 lei Aplicare pansament calmant: 20 lei

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.