Ghidul Serviciilor
Elveto Dent-Clinica Stomatologica- Bucuresti
inapoi la firma 829 vizite
Poza Parodontologie
Foto

Boala parodontala, cunoscuta mai mult sub numele de paradontoza, afecteaza gingiile si tesuturile de suport ale dintelui si poate prezenta mai multe faze. Debutul bolii este legat de aparitia placii bacteriene pe dinti, ulterior formandu-se tartrul care pastreaza bacteriile care vor infecta gingiile, in acest fel ajungandu-se la gingivita. Persoanele care au gingii rosii si inflamate care sangereaza in timp ce se spaladintii, au gingivita. Aceste situatii transmit un semnal de alarma care trebuie luat in serios, in caz contrar ajungandu-se la parodontita, o forma ireversibila in care se formeaza pungile parodontale si osul este afectat.

Aceasta boala de natura bacteriana poate fi semnalata de halena (respiratie urat mirositoare), sangerarea gingiilor in mod spontan sau atunci cand se realizeaza periajul dintilor, umflarea gingiilor, mobilitate dentara, sensibilitatea dintilor si de retractiile gingivale cu expunerea radacinilor dintilor. Oricare dintre aceste situatii trebuie sa fie luate in serios pentru ca este recomandata o vizita la medicul specialist inainte ca boala sa se agraveze. Examenul clinic este realizat cu scopul de a se identifica gradul de severitate al bolii paradontale si posibilitatile de tratament. Acesta include: identificarea factorilor de risc ai parodontozei pe baza istoricului medical; examinarea gingiilor pentru a se constata gradul de inflamatie pe care il au; si masurarea adancimii pungilor parodontale. De asemenea, este absolut necesar ca pe langa examenul clinic sa se faca si o radiografie panoramica pentru a se vedea daca pacientul are si o pierdere osoasa, intrucat boala parodontala afecteaza implicit osul.

In functie de gradul de severitate al parodontozei medicul parodontolog de la Clinica de stomatologie Elveto Dent va stabili planul pentru tratament care va include curatarea spatiilor care s-au format intre dinte si gingie si, dupa caz, adaugarea de substituenti de os, adaugarea de gingie s.a.m.d. Eficienta tratamentului depinde in mare masura de o depistare precoce a bolii paradontale de catre medicul specialist.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.