Efectul estetic singular al zirconiului poate fi cel mai mare avantaj al acestuia. Aspectul natural este datorat trecerii luminii prin el, astfel incat atunci cand privim o coroana din zirconiu sau un dinte natural, nu se poate observa nici o diferenta.
In cazul coroanelor metalo-ceramice, dintele va parea opac, metalul blocand trecerea luminii prin el.
Zirconiul este biocompatibil, deci nu poate exista nici o reactie adversa a organismului si nu poate fi rejectat de organism. Senzatiile de prea cald/prea rece, pe care le poti simti in cazul coroanelor metalo-ceramice, nu exista in cazul unei coroane zirconiu. Aceasta deoarece zirconiul este lipsit de conductivitate electrica.
Coroane Zirconiu
Reprezinta ultima tehnologie in materie de estetica dentara si cea mai potrivita pentru a obtine un zambet alb si perfect.
Programare
Proiectare asistata de calculator
Tehnologia CAD
Singura tehnologie folosita la realizarea coroanelor de zirconiu este tehnologia computerizata CAD-CAM si se realizeaza in laboratoarele de tehnica dentara care detin aparatura speciala.
Tehnologia CAM – Fabricatie asistata de calculator utilizeaza datele de proiectare geometrice primite in urma procedurii CAD, pentru a controla masini automate. Astfel, coroana din zirconiu va avea caracteristicile identice unui dinte natural atat din punct de vedere estetic cat si functional.
Materialele folosite la realizarea coroanelor de ceramica pe suport zirconiu sunt de cea mai buna calitate, asigurand astfel un rezultat estetic superior si o buna rezistenta in timp.
Ce trebuie sa stiti despre
AVANTAJELE coroanei de zirconiu
Aspectul natural este datorat trecerii luminii prin el, astfel incat atunci cand privim o coroana din zirconiu sau un dinte natural, nu se poate observa nici o diferenta.
Coroanele ceramica pe suport zirconiu se folosesc cu succes si peste implanturi dentare, avand o estetica mult superioara clasicelor coroane ceramica pe suport metalic.
In acest caz, bontul protetic care se infileteaza in implantul dentar propriu-zis, poate fi metalic (situatie in care laboratorul va face etapa de machiaj a capei dentare) sau din zirconiu.