Ghidul Serviciilor
Emira Dent -Cabinet Stomatologic-Bucuresti
inapoi la firma 294 vizite
Poza Ortodontie
Foto

Ortodontia se refera in general la malpozitie (inghesuiri dentare, dinti rotiti fata de axul normal, dinti situati prea in fata sau prea mult in spate fata de pozitia normala) si la malocluzie (inchiderea incorecta a gurii, ocluzie inversa,supraocluzie, etc.) Toate aceste probleme duc la disfunctionalitatea aparatului maxilar (dureri ale articulatiei temporo-mandibulare,masticatie ingreunata si incorecta) si, nu in ultimul rand, la un aspect inestetic al zambetului dumneavoastra.

In aceste situatii intervine maiestria medicilor ortodonti, a caror misiune este in primul rand pozitionarea corecta a dintilor pe arcada, urmata apoi de restabilirea laturii estetice.

    Ortodontie

Ortodontia reprezinta primul pas pe care trebuie sa-l facem daca dorim sa avem un zambet armonios.

  Programare

Putem rezolva cu

Aparatul Dentar

Aparat dentar mobil

Aparat dentar fix metalic (contine asa numitele bracket-uri metalice ce se fixeaza pe fetele dintilor)

Aparat dentar fix ceramic (se foloseste in special la adulti deoarece bracket-urile sunt transparente, aproape invizibile)

Aparat dentar incognito (se fixeaza pe interiorul dintilor, nefiind observabil). Se foloseste in special la persoane cu o viata sociala activa, avand avantajul ca poate fi purtat oricand.

Aparatele dentare (ortodontice) sunt particularizate pentru fiecare pacient, astfel incat nu exista doua tratamente identice, asa cum nu exista doi oameni cu aceeasi personalitate. Dar exista o tendinta generala pentru fiecare categorie de varsta care va fi individualizata de la caz la caz.

Despre aparatele dentare

Informatii Utile

Aparatele dentare mobile pot fi de mai multe tipuri în functie de caz: aparate care cuprind ambele arcade in monobloc, adica forteaza o pozitionare corecta a ambelor maxilare, dirijand in acelasi timp si eruptia dentara în pozitie corecta, sau aparate separate pentru fiecare maxilar care dirijeaza sensul de crestere a maxilarelor realizand in acelasi timp si spatiul pentru eruptia pe arcada a viitorilor dinti (unde e cazul).

Aparatele dentare fixe pot fi, in functie de aspectul estetic: din bracketuri metalice, ceramica sau safir, incognito (adica bracketurile sunt lipite pe partea dinspre limba, astfel incat aspectul estetic este maxim deoarece nu se vad deloc).

La copii predomina aparatele dentare mobile, iar la adulti aparatele dentare fixe (cu bracketuri care se lipesc pe dinti, fara a le afecta structura dentara).

Este important sa stiti ca eficienta aparatelor dentare fixe nu depinde de materialul din care sunt facute, la final se ajunge la acelasi rezultat. Diferenta este doar de ordin estetic.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.