Ghidul Serviciilor
Emma Dental Care - Clinica De Stomatologie Bucuresti
inapoi la firma 451 vizite
Poza Implantologie
Foto

Eviti sa razi cu gura deschisa ori sa mananci in public deoarece zambetul sau dantura ta pot descoperi spatiul lasat de dintii lipsa? In aceste cazuri implantul dentar este una dintre posibilitatile de a readuce zambetul, de a restaura functia masticatorie si a recapata increderea in sine.

Definitie

Implantul dentar este o interventie chirurgicala prin care se introduce o radacina artificiala  sub forma unei piese de titan pentru un dinte nou  pe arcada dentara

 Cine este candidat pentru implant dentar?

Caz edentatie 1 dinte                           Caz edentatie totala                  Caz edentatie multipla laterala

                     

Principalele limite sunt date de cantitatea si calitatea osului in care se va insera implantul, pozitia sinusului maxilar la arcada superioara sau a canalului mandibular pentru arcada inferioara. Principalele contraindicatii pentru realizarea tratamentului cu  implant dentar sunt date de diverse boli cronice cum ar fi diabetul, boli de sange si boli ale oaselor, dar si  de factori subiectivi (dimensiuni insuficiente – inaltime si grosime – ale osului unde ar fi necesara amplasarea implantului).  De aceea, inaintea de plasarea implanturilor dentare se vor face o radiografie dentara, o tomografie computerizata si analize de sange. Cunoasterea istoricului medical si dentar al pacientului, executarea unui examen de specialitate, va ajuta medicul implantolog sa decida daca esti un candidat bun pentru implant.

Pana la ce varsta se pot face implanturi dentare?

Conditii pentru un implant de succes

 Implantul dentar functioneaza imitind structura dintelui natural. De aceea conditiile existente in gura pot afecta succesul unei proceduri de implantare.  Ca si dintele natural implantul este inserat in osul maxilarului. Un os sanatos poate sustine un implant dentar.  Pentru a face o comparatie plastica putem spune ca este la fel ca si la o constructie care, daca are fundatia amplasata pe un pamint solid, tare, nu mlastinos sau nisipos, rezista in timp si nu se clatina la un cutremur.  Osul trebuie sa fie destul de inalt si gros pentru ca implantul sa incapa in el. Maxilarul trebuie sa aiba un os solid la exterior in jurul osului mai moale din interior pentru a putea tine implantul in siguranta. O gingie sanatoasa ajuta la protectia maxilarului de infectie prin vindecarea strinsa in jurul implantului.  Concluzia e urmaroarea: daca in gura ta exista conditii suficiente si ai o stare generala de sanatate buna, atunci esti un posibil candidat pentru implant dentar.

Doare interventia de introducere a implantului dentar ?

Care sunt etapele de tratament si cat dureaza?

Care sunt avantajele tratamentului prin implant dentar?

Care sunt etapele de tratament?

Ce analize sunt necesare pentru operatiunea de implant dentar?

Ce probleme  pot aparea?

Ce contraindicatii absolute sunt?

Ce contraindicatii relative sunt?

Care sunt avantaje implanturilor?

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.