Ghidul Serviciilor
Energetico, Timisoara - Administrare Imobile
inapoi la firma 1176 vizite
Poza Dezinsectie
Foto

Speciile de insecte cel mai des intalnite: 

– Gandacul rosu de bucatarie– Gandacul negru de bucatarie– Musca

– Tantarul– Plosnita de casa– Plosnita porumbeilor

– Molia de haine– Greierele de casa– Puricele de om

– Paianjenul de casa– Viespea– Furnica neagra– Molia covoarelor

Dezinsectii Imobile 

Dezinsectia este ansamblu mijloacelor si metodelor de prevenire si combatere a artropodelor, care vehiculeaza si transmit (direct sau indirect) boli infecto-contagioase si parazitare pentru om si animale.

Dezinsectia are trei aspecte principale:– completeazã sau inlocuieste mãsurile de dezinfectie in munca de prevenire si combatere a unor boli transmise de artropode (tântar, pãduche, purice, cãpusã).– contribuie la realizarea mediului igienic al omului prin distrugerea sau indepãrtarea unor artropode direct supãrãtoare (hematofage, întepãtoare, etc) si pe un plan mai larg.– contribuie la imbunãtãtirea activitãtii agricole si de zootehnie precum si la conservarea bunurilor alimentare. prin distrugerea sau indepãrtarea unor artropode dãunãtoare pentru plante si animale.

Din punct de vedere practic, dezinsectia este de douã feluri:– dezinsectia preventivã, care are drept scop îndepãrtarea posibilitãtii de multiplicare si invadare a unor artropode vectoare sau dãunãtoare.– dezinsectia de combatere sau in focar, care urmãreste distrugerea sau îndepãrtarea lor din mediul înconjurãtor omului. Dezinsectia de combatere face parte din metodologia luptei în focar (epidemie, epizootic, sau de dãunãtori) prin metode fizice sau chimice.

Curativele (de combatere sau terapeutice) constau în executarea unor actiuni de combatere în focar, cu scopul distrugerii rapide a daunatorilor existenti. Se realizeaza la intervale repetate de 10-14 zile pentru distrugerea focarelor, fiind urmata apoi de dezinsectia profilacticaProfilacticele (preventive) se refera la aplicarea întocmai si permanent a masurilor igienico-sanitare, de buna gospodarire a obiectivului în scopul reducerii la minimum a depozitelor de materii organice în descompunere, favorabile dezvoltarii larvelor si a posibilitatilor de acces a insectelor adulte spre hrana. Are caracter permanent si trebuie facuta o data la 3 luni.

Moduri de realizare a dezinsectieiDezinsectie prin pulverizare solutie lichida – consta în utilizarea substantelor pesticide de ingestie si contact, pentru combaterea insectelor adulte si a larvelor. Substantele se aplica în stare pulverizata, în strat grosier, sub forma de aerosoli. Tratamentul se efectueaza în doua etape la interval de 14-21 zile cu pompa tip vermorel pentru spatiile închise (apartamente, birouri, etc), iar pentru exterior (cladiri si vegetatie) se folosesc aparate tip atomizor, generatoare de ceata rece.

Dezinsectie prin aplicare de insecticid sub forma de gel – consta în aplicarea de picaturi de insecticid sub forma de gel atât în zonele de trecere ale insectelor vizate, cât si în spatiile în care nu pot fi utilizate substantele lichide (aparatura electronica si electrocasnica, panouri electrice, sertare, masini de gatit, etc.). Avantajul acestei operatiuni este ca picaturile de gel nu se vad, substanta nu pateaza, nu are miros, nu provoaca alergii sau disconfort, iar efectuarea acestui serviciu nu afecteaza activitatea umana în zonele unde are loc dezinsectia.

Metode de dezinsectieEcologica – consta în amplasarea unor capcane cu suport adeziv, pe care insectele ramân imobilizate.Chimica – consta în folosirea substantelor insecticide de ingestie si contact pentru combaterea larvelor si a insectelor adulte. Substantele se aplica sub forma de pulberi, pulberi muiabile, solutii, emulsii, aerosoli calzi, aerosoli reci, fumigatii.Substante utilizate pentru dezinsectieSubstantele insecticide folosite, sunt din grupele III si IV de toxicitate, conform Listei produselor pesticide avizate de profilaxia sanitar-umana elaborata de Ministerul Sanatatii.

La calculul suprafetelor pentru operatiunile de desinsectie si dezinfectie se va aplica un coeficient de 2,5 dat de Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare, prin Ordinul nr. 76/1981, in care se regasesc tavanele, peretii despartitori, usile, caloriferele si altele, indiferent daca inaltimea este mai mare de 2,5m (sau mai mica), intrucat nu se trateaza numai colturile si pardoseala. In cazul aplicarii de ceata calda sau rece se va calcula volumul spatiului ce urmeaza a fi tratat.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.