Ghidul Serviciilor
Grupul Engie Bucuresti - Gaze Naturale Si Servicii Energetice
inapoi la firma 12003 vizite
Poza Audit energetic
Foto

Auditul energetic este primul pas în procesul de eficientizare energetică a unei companii şi constă în investigarea  completă a modului în care se consumă energia şi în identificarea soluţiilor specifice de reducere a costurilor energetice. Poate fi realizat pentru construcţii sau instalaţii industriale, poate fi eletroenergetic, termoenergetic sau complex. Iată principalele avantaje:

Bine de ?tiut! 

Auditul energetic a fost conceput pentru a afla modul în care este consumată energia. Aceste informa?ii pot fi folosite pentru a identifica metodele eficiente de a reduce costurile cu energia ?i emisiile de gaze cu efect de seră care contribuie la schimbările climatice. Prin audit energetic po?i analiza fiecare componentă a proceselor industriale, pentru a stabili o imagine generală a consumului de energie, identificarea zonelor de îmbunătăţire, estimarea economiilor posibil de obţinut, prioritizarea soluţiilor propuse şi evaluarea investiţiilor necesare.

Conform Legii 121/2011, auditul energetic este obligatoriu odată la 4 ani pentru toţi utilizatorii de energie care înregistrează consumuri de 1.000 tep/an (tone echivalent petrol). Etapele unui audit energetic: diagnostic, pregătire ?i planificare, colectare ?i revizuire a datelor, observarea ?i revizuirea practicilor de exploatare, analiza ?i dezvoltarea măsurilor de economisire a energie, raportul de audit energetic care include rezultatele ?i recomandările bazate pe o economie viabilă.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.