Ghidul Serviciilor
Euforaje
inapoi la firma 96 vizite
Poza Foraje Puturi Apa
Pret: 450 RON
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Executam foraje in orice tip de sol, de orice duritate si la orice adancime > 50m oriunde in Romania. Venim cu toate operatiile si materialele necesare executiei. Clientul primeste :apa perfect limpede fara nici un fel de impuritati/depuneri pompata 24 h / 24 la debit maxim permis de acviferul de adancime, fisa forajului cu constructia lui si parametrii (nivel , debit, temperatura, conductivitate, etc) si recomandari de echipare si exploatare. Toate acestea impreuna cu o garantie pe baza contractului de executie.

iecare foraj este supervizat (prezent la locatia forajului ) de un inginer cu experienta care ia in timp real toate deciziile necesare executiei complete si corecte a lucrarii (forajului). Printre acestea : stabileste litologia(succesiunea straturilor) si observa prezenta acviferelor, granulometria lor, ia decizia de stopare a saparii, stabileste diametrul de largire / sablonare, decide daca e necesara efectuarea masuratorilor geofizice, stabileste pozitia filtrelor, latimea fantelor acestora, pozitia centrorilor, tipul/ granulatia pietrisului margaritar filtrant si cantitatea necesara, masoara nivelul acestuia pentru a se face izolarea / cimentarea la adancimea care se doreste, stabileste toate operatiile ce urmeaza a fi efectuate pana la limpezirea completa a apei si face masuratorile de debit, denivelare, etc pentru a definitiva fisa forajului si a intocmi recomandarile de echipare si exploatare.

Un foraj de alimentare cu apa este mult mai mult decat o simpla gaura forata, dar pentru multi oameni nu conteaza decat partea vazuta a lucrurilor ( cea de deasupra). Un foraj de apa este o lucrare inginereasca. De exemplu in USA sunt peste 20 milioane de locuinte care au propriul foraj de apa. Jumatate din populatie bea apa din foraje proprii sau foraje publice.

Foarte putini oameni se gandesc la ce inseamna sa faci o gaura verticala in nisip sau roca dura, cum bucatile de roca sapata sunt scoase din gaura forata sau cum forajisti previn colapsul gaurii forate inainte de tubare . Este nevoie de calitati speciale pentru a controla un foraj care penetreaza nisip, pietris, argila si roca compacta. Prajinile de foraj pot cantari cateva tone . Daca sondorul (forajistul) apasa prea tare sau invarte prea repede , sapa de foraj se va uza prematur. Daca nu apasa destul, nu va penetra solul.

Uzual sunt mai multe tipuri de sol in fiecare foraj. Fiecare trebuie sapat cu un anumit regim de sapare ( rotire/apasare/debit fluid de foraj). Odata ce se ajunge la stratul de apa , sondorul trebuie sa fie foarte atent la procesul de forare. Pentru cercetare stintifica, studii geotehnice sau calcul rezerve de substanta minerala se folosesc forajul cu sneck ( auger, sape elicoidale) sau carotajul continuu ( core drilling).

Pentru apa se folosesc 2 metode de foraj : forajul hidraulic rotativ cu circulatie de fluid (cu noroi de foraj – fezabil in soluri moi si medii cum ar fi nisipuri, argile, pietrisuri, etc) sau forajul cu ciocan de fund ( cu aer – eficient in soluri dure si extra dure cum ar fi marne, cisturi, calcare, alte tipuri de roci ).

Forajele personale se sapa cu diametre intre 150 si 311 mm, forajele publice / profesionale se sapa cu diametre de pana la 444 mm. In forajele cu debite mici ,cateodata, este posibil sa se creasca debitul printr-o tehnica mai noua numita hidrofracturing . Procesul inseamna aplicarea unor presiuni foarte mari pe portiuni de filtre din foraj . Rezultatul este acela ca fisurile mici existente vor fi largite si se vor crea si altele pentru ca forajul sa fie in legatura cu mai multe falii sau fisuri. Indiferent de metoda de sapare , forajul este tubat cu tubulatura de plastic . Diametrul de sapare trebuie sa fie cu minim 150 mm mai mare decat diametrul de tubare. Spatiul dintre gaura sapata si tubulatura se umple cu pietris curators a carui granulatie se allege f-ctie de granulatia nisipului din stratul acvifer. De asemenea pozitionarea filtrelor este foarte importanta. Latimea filtrelor, precum si numarul de fante ( suprafata activa) este de asemenea foarte importanta. Spatiul dintre gaura sapata si tubaj ( deasupra filtrelor) trebuie umplut cu ciment sau grout ( ciment + bentonita) pentru a preveni apa din stratele de suprafata sa migreze in jos (prin exteriorul tubulaturii) si sa contamineze stratul acvifer. Urmeaza desnisiparea, punerea in productie, stabilire debit, static, dinamic , efectuarea analizelor, intocmirea documentatiei , etc. Dpdv tehnic, cea mai simpla si putin importanta e saparea gaurii , restul operatiilor in schimb fiind foarte importante. In realitate ( din pacate) este invers. Dupa sapare toata lumea se grabeste sa termine ( sa curga apa, sa ia banii, etc) si neglijeaza operatiile foarte importante pentru calitatea si logevitatea forajului.

Apa potabila intra in categoria apelor dulci care au un grad de puritate ridicat încât este adecvat bautului, sau pentru bucataria omului.

O apa potabila dintr-o fantana bine realizata trebuie sa fie rece (15°), cu un gust placut, incolora si inodora, cu un continut mediu de substante minerale (carbonati de calciu, magneziu, saruri de sulfati cu metalele amintite).

Concentratia în minerale stabileste duritatea apei ( o duritate recomandata este de 25°cu un pH 6,5 – 9,5).

Conditiile de potabilitate ale apei din fantanile forate sunt urmatoarele:

TEHNICI SI INFRASTRUCTURA PENTRU FORAJE PUTURI APA.

Datoria firmei noastre este de a fora si aduce la suprafata acest element al naturii indispensabil vietii din adancimi iar dumneavoastra sa aveti aproape fantani potabile.

Firma noastra executa forari si foraje puturi apa de mici si mari adancimi, liftari profesionale (denisipari cu Mamut profesional), piloni sustinere si intretineri foraje de mare adancime, studii geotehnice necesare pentru constructia unui imobil, executie foraje de studii.

Suntem lideri sud-estul tarii in special in Bucuresti si Ilfov pe domeniul ”foraje puturi apa, forari orizontale, foraje puturi”.

Realizarea de foraje puturi apa se face prin efectuarea unei gauri la mica si mare adancime in pamant  manual sau mecanic cu echipamente sofisticate. De aceea lucrarile de forari puturi presupun lucrul cu specialisti profesionisti si utilaje adecvate.

Societatea  noastra  efectuaza o gama larga de servicii de forari de mica, medie sau mare adancime, cat si servicii conexe acestui domeniu.

1. Montarea, demontarea pompei.2. Masurarea si diagnosticarea putului.3. Decolmatarea cu sistem Mamuth exterior. Pomparea pana la limpezirea apei.4. Testare put.Precizare:

1. Durata de executie circa 1-2 zile in functie decolmatare.

2. Garantia lucrarii: 3 ani.

Dupa adancimea la care este nevoie sa fie sapate, serviciile de forari se pot imparti in 3 categorii:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.