Ghidul Serviciilor
Directia Pentru Evidenta Persoanelor Si Administrarea Bazelor De Date
inapoi la firma 3825 vizite
Poza In atentia cetatenilor
Foto

In atentia cetatenilor care se adreseaza serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor

Cererile pentru eliberarea actelor de identitate se depun personal, iar cartile de identitate se elibereaza titularilor. In situatia în care solicitantul nu se afla în tara, mandatarul va prezenta procura pe care se afla aplicata fotografia titularului, autentificata de misiunea diplomatica sau oficiul consular de cariera al României din statul în care se afla solicitantul. În cuprinsul procurii este necesar sa se regaseasca referirea expresa la obiectul mandatului.

Cetatenii români aflati în strainatate pot depune cererea pentru eliberarea primului act de identitate împreuna cu documentele prevazute de lege la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale României din statul respectiv.

Documentele cu care se face dovada numelui, prenumelui, cetateniei si a domiciliului, necesare eliberarii actului de identitate, se prezinta în original si copie.

Precizam ca informatii suplimentare privind activitatea de evidenta a persoanelor pot fi obtinute si de pe site-ul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date : http://depabd.mai.gov.ro

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.