Ghidul Serviciilor
Expert Mind - Infiintari Firme, Servicii Contabile Si Juridice, Bucuresti
inapoi la firma 209 vizite
Poza Sevicii juridice
Foto

Formularea unei abordari din punct de vedere legal, fie ca vorbim despre un subiect care apartine de drept civil, de drept comercial, de dreptul muncii sau de drept administrativ, trebuie lasata in responsabilitatea unui specialist cu studii juridice.

 

Opinia juridica este un act formal, redactat de un avocat la cererea clientului, avand menirea de a oferi clientului un sprijin de specialitate in redactarea documentelor de care are nevoie pentru desfasurarea activitatii sau demersurilor judiciare intreprinse:

O opinie juridica poate cuprinde interpretarea unei norme de drept sau opinii asupra a cum ar putea fi interpretata de catre instanta o anumita prevedere ori cum ar putea fi aplicata la circumstantele specifice ale clientului.

Opinia juridica mai poate cuprinde si aprecieri asupra sanselor de castig sau de pierdere a unui proces raportat la precedent si situatiile particulare, examenul doctrinei si al practicii judiciare pe o anumita problema de drept, ori elaborarea unei strategii judiciare complete de prezentare si sustinere a cazului in fata instantei.

Opinia juridica poate fi considerata a fi text „tehnic”, accentul fiind pus pe comunicarea efectiva a unui mesaj, pe formularea clara, usor de citit si accesibila audientei careia ii este destinata.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.