Ghidul Serviciilor
Expert Electro Star - Proiectare, Executie Si Mentenanta Instalatii Electrice - Bragadiru / Ilfov
inapoi la firma 854 vizite
Poza Mentenanta instalatiilor electrice
Foto

Conform Normativului I7/2011 cap. 8.2.1.1 “Verificarea periodica are rolul de a determina daca tot echipamentul din componeta instalatiei electrice este in stare de utilizare“Verificarile periodice trebuie executate periodic, fara demontare sau cu demontare partiala a instalatiei.Frecventa pentru verificarile periodice este determinate de tipul instalatiei, de echipamentele folosite sau de frecventa si calitatea mentenantei precum si de influentele externe la care acestea sunt supuse.Verificarea periodica poate fi înlocuitaa daca în instalatia se afla intr-un sistem de management efectiv si o mentenanta continua.Frecventa verificarilor functionale pentru echipamente electrice se face conform instructiunilor furnizorilor. În lipsa acestora se pot utiliza recomandarile din PE 116.În conditii normale de functionare verificarile pentru securitatea si sanatatea în munca sunt indicate în tabelele 8.3 si 8.4 din Normativul I7/2011.ATENTIE normativul I7/2011 nu este singurul care reglementeaza frecventa verificarilor în instalatii, acestea vor fi detaliate în capitolul ELECTROSECURITATE.Asa cum era de asteptat si aceste verificari periodice trebuie sa se finalizeze cu un Raport de Verificare Periodica, care trebuie sa detalii ale partii de instalatie a fost verificata, acoperita de documentatii (proiect electric, buletine de masuratori, raport de PIF, etc) împreuna cu o consemnare care include orice defectiune si rezultatele încercarilor.Raportul trebuie sa fie semnat de unul sau mai multi Electricieni Autorizati si Competenti în masuratori si verificari. MENTENANTA Tablourilor Electrice           Tablourile de distributie sunt cele mai importante elemente ale instalatiilor electrice având rolul de a asigura distributia energiei electrice la alte tablouri sau la receptoare. Tablourile cuprind elemente de protectie, comanda sau manevra, iar la tablourile importante si aparatajul de masura, control, semnalizare, reglaj si eventual automatizare.           RISCURILE care apar in timpul functionarii pot fi determinate de uzura contactelor si a elementelor mecanice si/sau înrautatirea contactului electric; aceste riscuri pot duce la :

Lucrari de prevenire a riscurilor mai sus enuntate:

Intretinerea si repararea aparatajului de protectie si semnalizare.

Aceste aparate sunt supuse in timpul exploatarii unor deranjamente specifice cum ar fi :

Pentru prevenirea sau inlaturarea acestor situatii se executa urmatoarele lucrari:

Intretinerea si repararea aparatajului electric auxiliar.

Principalele deranjamente care apar in timpul exploatarii acestor aparate sunt blocarea sau actionarea cu intarziere ; incalzirea sau intreruperea cailor de curent datorate contactelor imperfecte

Pentru prevenirea sau inlaturarea acestor situatii se executa urmatoarele lucrari:

NTSM si PSI care trebuie respectate .

Mentenanta instalatie de iluminat normal si iluminat de siguranta

         Iluminatul este cel mai important element din mediul vizual. Un iluminat eficient, de calitate, asigura prin confort, o productivitate crescuta, precum si un grad sporit de securitate.

        Instalatiile de iluminat electric trebuie sa realizeze un anumit nivel de iluminare, concomitent cu indeplinirea unor conditiide calitate, reclamate de caracterul subiectival iluminatului. In afara de acestea, instalatiile de iluminat (artificial-electric) trebuie sa aiba, pentru a fi economice, o mare adaptibilitate la conditiile variate de functionare, data fiind corelatia stransa cu iluminatul natural.

Lucrari de prevenire a riscurilor mai sus enuntate:

Mentenanta UPS-uri

          UPS, abreviere care vine de la Uninterruptible Power Supply, este o sursa de energie neintreruptibila care se conecteaza intre reteaua locala de alimentare si consumatori. Consumatorii pot fi calculatoare personale, servere, echipamente medicale, echipamente din domeniul armatei, telecomunicatii, centrale termice de apartament, televizoare si multe altele. Rolul acestora este de a proteja consumatorii de perturbatiile existente in reteaua de alimentare si de intreruperea brusca a curentului de alimentare, fapt care ar putea duce la deteriorarea uneori ireversibila a aparatelor conectate la retea, la pierderi de date sau alte daune fizice care survin in astfel de cazuri.

Lucrari de prevenire a riscurilor mai sus enuntate:

 
Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.