Ghidul Serviciilor
Family Clinic-Voluntari
inapoi la firma 531 vizite
Poza Cardiologie
Foto

Cardiologia este o specialitate medicala care are ca subiect de studiu bolile inimii si ale vaselor de sânge. Ea cuprinde diagnosticul si tratamentul bolilor cardiace congenitale, bolii cardiace ischemice, insuficientei cardiace, valvulopatiilor, aritmiilor si al bolilor pericardului.

Investigatii cardiologice: Electrocardiograma (EKG de repaus)

este o investigatie neinvaziva utilizata pentru a inregistra ritmul cardiac,obligatorie pentru diagnosticul celor mai multe afectiuni cardiace. Ea ofera doua tipuri de informatii :

Monitorizare Holter EKG

Monitorizarea ambulatorie a ritmului cardiac permite inregistrarea continua timp de 24 de ore oferindu-i medicului informatii despre modul de functionare a inimii pacientului, in conditii de viata obisnuita. Aceasta inregistrare se face prin intermediul unor electrozi montati pe corpul pacientului , electrozi ce sint conectati la un recorder prins la curea. Pacientul trebuie sa se prezinte in clinica pentru montarea holterului si sa revina a doua zi pentru demontarea si interpretarea informatiilor de catre medicul cardiolog. Aceasta investigatie este recomandata pentru:

Monitorizarea Holter TA

Consta in inregistrarea in 24 de ore a tensiunii arteriale.

Pacientului i se monteaza o manseta de tensiune pe brat. Aceasta este conectata la un mic aparat ( de dimensiunea unui telefon mobil ), ce va fi purat la briu si va inregistra valorile tensiunii arteriale la intervale regulate de timp. Pacientul trebuie sa se prezinte in clinica pentru montarea holterului si sa revina a doua zi pentru demontarea si interpretarea informatiilor de catre medicul cardiolog.

Ecocardiografia Doppler

Este o investigatie noninvaziva, realizata cu ajutorul ultrasunetelor, prin care medicul poate vizualiza structura si contractiile inimii, identificand astfel eventualele anomalii ale muschiului cardiac sau valvelor. Folosirea Doppler-ului in cadrul ecocardiografiilor permite masurarea vitezei sangelui in orice punct al inimii si depistarea insuficientelor sau stenozelor valvulare (in aceste cazuri vitezele de circulatie a sangelui sunt mult modificate). Ecografia cardiaca a devenit o metoda de rutina in diagnosticul, aprecierea severitatii si ghidarea tratamentului pentru majoritatea afectiunilor cardiovasculare. Este folosita atat in urgentele cardiovasculare, cat si in bolile cronice.

Ecografia vasculara (arteriala, venoasa)

La fel ca si la ecografia cardiaca, examinarea bidimensionala ofera date morfologice : aspectul peretilor vaselor, prezenta, marimea si aspectul placilor de aterom, prezenta trombilor, etc. In plus, examinarea Doppler furnizeaza informatii legate de viteza de curgere a sangelui in vase si despre severitatea leziunilor : stenoze, ocluzii, etc. Ecografia vasculara este indicata atat in diagnosticul bolilor arteriale, cat si acelor venoase (arteriopatii obliterante ale membrelor inferioare, sindrom de ischemie periferica acuta, stenoze carotidiene, tromboza venoasa, boala varicoasa, urmarirea pacientior dupa interventii de angioplastie)

Servicii si tarife Consult Cardiologie 210 Lei Control Cardiologie 130 Lei Ecocardiografie Adulti 210 Lei EKG cu interpretare 85 Lei Interpretare Analize Cardiologie 65 Lei Interpretare Holter EKG 210 Lei Interpretare Holter TA 160 Lei Montare Holter EKG 55 Lei Montare Holter TA 50 Lei

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.