Ingrediente: gliceride solide, extract de flori de gălbenele (Calendulae flos) 7,5%, extract de mlădiţe de tuia (Thuja occidentalis) 5%, ceară de albine, tinctură de propolis, extract de muguri de plop (Populi gemmae), ulei esenţial de eucalipt (Eucalipti aetheroleum), ulei esenţial de cimbru (Thymi aetheroleum), ulei esenţial de cuişoare (Caryophyllorum aetheroleum), ulei esenţial de coada şoricelului (Millefolii aetheroleum).
Florile de gălbenele reprezintă unul dintre cele mai eficiente remedii pentru orice fel de leziuni care afectează integritatea pielii sau a mucoaselor. Ele conţin principii antiinflamatoare, emoliente, cicatrizante, antipruriginoase (împotriva mâncărimilor), anticandidozice, antitricomoniazice.
Propolisul este considerat cel mai puternic antiinfecţios natural, fiind un antibiotic cu spectru larg, antiviral, imunostimulator, antiinflamator (de două ori mai eficient decât acidul acetilsalicilic), cicatrizant şi anestezic local.
Mlădiţele de tuia au proprietăţi antibacteriene, antivirale, antifungice, imunostimulente, antiinflamatoare, cicatrizante fiind recomandate pentru problemele aparatului genital feminin inclusiv pentru vegetaţii veneriene.
Mugurii de plop numiţi şi propolisul vegetal, sunt o importantă sursă de propolis. Prin analize chimice de specialitate s-a arătat că există 5 substanţe prezente în acelaşi timp în propolis ca şi în mugurii de plop dintre care 3 au proprietăţi antibiotice şi antifungice. Mugurii de plop mai conţin şi derivaţi ai saligenolului care îi conferă puternice proprietăţi anti-inflamatorii, analgezice.
Uleiul esenţial de cimbru este un puternic antibacterian şi antiviral, antispastic şi anestezic local. Cercetările de laboator au arătat că este un antibiotic natural eficient asupra unui spectru foarte larg de germeni patogeni, inclusiv asupra Candidei albicans.
Uleiul esenţial de eucalipt are proprietăţi antibacteriene, antivirale, antifungice, imunostimulente, antiinflamatoare, antipruriginoase.
Uleiul esenţial de cuişoare are proprietăți antibacteriene cu spectru larg (pe bacterii gram+ şi gram-), antivirale, antifungice, antiinflamatoare, antispastice, anestezice locale.
Azulenele din uleiul esenţial de coada şoricelului au proprietăţi calmante, antiinflamatoare, cicatrizante.
Acţiuni şi recomandări:Utilizat ca adjuvant natural cu acţiune antimicrobiană, anticandidozică, antiinflamatoare, cicatrizantă, antipruriginoasă, anestezică locală pentru infecţii şi inflamaţii genitale, leucoree, candidoză, condiloame genitale.
Mod de administrare:Un ovul pe zi, intravaginal, de preferat seara la culcare, după efectuarea toaletei locale, pentru a se asigura contactul cu ţesutul cervical şi vaginal pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Se aplică timp de 6-18 zile consecutiv, sau conform recomandării medicului. Tratamentul se poate relua la nevoie după o pauză de 7 zile.
Contraindicaţii:A nu se folosi în sarcină, pe perioada menstrei şi în caz de hipersensibilitate la unul din componenţi.
Reacţii adverse:Produsul este bine tolerat. În cazuri izolate poate apărea senzaţie usoară de arsură locală, după administrarea ovulelor.
Asocieri:Pentru igienă intimă puteţi folosi ceaiul Ginosept (G70 - pungă a 50 g sau G83 - 20 plicuri).
Prezentare: 6 ovule a 1,85 grame