Condensul este apa exudata rezultata din respiratia umana, aburul din baie, aburul de la mancare, apa evaporate a florilor, umiditatea aerului precum si apa care rezulta in urma uscarii zugravelii recent efectuata.
Cum putem evita formarea condensului?Folosind sistemele inteligente numite microventilatie care fac ca geamul sa permita transferul de umiditate si aerisirea constanta a camerei fara a influienta temperature intr-un mod excesiv a camerei.Folosirea sistemelor de oscilo care permite deschiderea geamului pe o suprafata mai mare dar care are un effect partial negative asupra temperaturii din camera afectata de condens.Aerisirea regulate a camerei precum si prin inchiderea camerei in timpul efecturaii unei bai sau in timpul gatitului, prin inchiderea usi blocam umiditatea sa patrunda in incapere si astfel formarea condensului.Eliminarea oricarei surse de apa care sar putea evapora cum ar fi ghivecele de flori, obiecte decorative care folosesc apa, acvariul precum si vasele de apa ale animalelor de companie.