Ghidul Serviciilor
Favorit Dental Clinic - Cabinet Stomatologic -Bucuresti
inapoi la firma 385 vizite
Poza Estetica dentara
Foto
Foto

Deși nu este o disciplină stomatologică în sine, estetica dentară devine din ce în ce mai mult în zilele noastre un corolar al celorlalte discipline stomatologice.

Ca o scurtă definiție putem afirma că estetica dentară însumează acele activități al căror scop este îmbunătățirea felului în care arată dantura, gingiile sau felul în care mestecăm.

Uneori aceste acțiuni au și efecte practice de îmbunătățire a funcționalității danturii (ca de exemplu în cazul ortodonției , proteticii, etc) în timp ce alteori au doar efecte estetice (ca de exemplu albirea dinților, culoarea plombelor, etc).

Estetica dentară în ultimii ani

Estetica dentară a căpătat o importanță deosebită în stomatologia modernă în special în ultimii 30 de ani, asta și datorită apariției unor noi materiale și tehnici.

La noi în țară se organizează seminarii și congrese de estetică dentară cu participarea unor medici renumiți din țară și din străinătate la care medicii clinicii noatre au participat și participă.

Vă prezentăm în continuare pe scurt anumite aspecte ce țin de estetica dentară pe care noi le practicăm la clinica noastră.

Obturația dentară

Obturația (plombarea) – atunci când noi punem o plombă restaurăm condiția inițială și sănătoasă a dintelui. Astfel plomba nu va deveni doar un punct alb pe suprafața dintelui ci acesta va reveni la forma și culoarea originală astfel încât se va potrivi perfect cu ceea ce este în jurul său.

Fațetele dentare

Fațetarea – fațetele sunt niște laminate de porțelan ultra-subțiri, de diferite forme și dimensiuni care se aplica direct pe dinte. Acestea sunt recomandate atunci cand se urmareste sa se umple un gol inter-dentar sau cand tratamentele de albire nu dau rezultatele scontate.

Albirea dentara

Albirea – este cea mai comună procedură de estetică dentară. Există mai multe metode de albire a dinților. Puteți opta pentru o metodă mai rapidă, efectuată în cabinet (între o oră și două ore)  sau pentru o metodă mai lentă efectuată acasă (una – două săptămâni). Acești timpi depind și de nuanța dorită.

Studiile clinice au demonstrat că aceste metode de albire sunt sigure și nu au efecte secundare. La unii pacienți pot apărea ușoare iritări ale gingiilor și sensibilitate mărită a dinților, efecte care dispar la scurt timp după încheierea tratamentului. Cu toate acestea există și contraindicații (boli parodontale, afecțiuni ale smalțului, dinți foarte sensibili, etc) caz în care medicii noștri o să vă îndrume către alte forme de tratament (de exemplu fațetare, coroană ceramică, etc).

În mod obișnuit un tratament de albire are efect pe o durată între 1 și 3 ani, în functie de mai mulți factori (genetic, fumat, alimente și băuturi care pătează dantura precum cola, vin roșu, cafea, etc) după care poate fi repetat.

Bijuteriile dentare

Bijuteriile dentare – sunt mici piese de aur galben sau alb de 18 K sau/și cristale Swarovski care se aplică pe suprafața dintelui cu un adeziv special. Dacă e bine fixată poate rezista până la un an.

În cazul în care doriți să o dați jos se poate face acest lucru foarte ușor. Nu are efecte secundare, iar dacă este înghițită nu produce nici o leziune.

Aplicarea este rapidă și complet lipsită de durere iar smalțul dintelui nu este afectat.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.