Ghidul Serviciilor
Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti - Judo
inapoi la firma 122 vizite
Poza Sectia judo
Foto

1928 este  anul  introducerii judo-ului în România de catre Heishichi Ishiguro, un discipol al întemeietorului acestui fantastic sport, celebrul Jigoro Kano. Orele le tinea la ONEF (ANEF-ul de mai tarziu). Cursul a fost preluat, ulterior, de capitanul Emilian Teaca, cel care avea sa formeze primii instructori de judo. Primele competitii au avut loc în anul 1934, beneficiind de organizarea binevoitoare  a unitatilor de jandarmi si pompieri din Bucuresti si Câmpina.

 

Începând cu anul 1947, acest sport aproape dispare, centrele studentesti fiind singurele care încearca o oarecare activitate. Abia dupa mai bine de doua decenii, în anul 1968,  se oficializeaza  Federatia Romana de Judo. Nu  trec decât patru ani si, în anul 1972, Dinamo reuseste sa-si înfiinteze o sectie ce avea sa beneficieze de un exceptional tehnician, anume  antrenorul  Gheorghe Donciu. 

Primele succese al judoului dinamovist aveau sa apara destul de repede iar printre deschizatorii de triumf s-au numarat: Gheorghe Nache, fratii Loghin, Ion Lazar, Arpad Szabo (autorul primei medalii pentru judo-ul românesc: bronz la C.E. de la  Ludwigshaffen, în 1977! ), Mihalache, Roman, Codrea. 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.