Ghidul Serviciilor
Clubul Sportiv Al Armatei Steaua - Bucuresti
inapoi la firma 61 vizite
Poza Hochei pe gheata
Foto

O echipa care si-a desfasurat activitatea potrivit capriciilor iernii. Era frig, îngheta apa patinoarelor: hocheistii îsi îmbracau ”armurile” si ieseau pe gheata. De nu, ramâneau la ”gura sobei” si continuau sa-si faca planuri despre cum vor juca, cu cine vor juca… Aceasta se petrecea la începutul anilor ’50, când hocheiul se practica în România exclusiv pe patinoarele naturale.

Începuturile sectiei au fost cât se poate de modeste si sunt legate de ambitia unor sportivi militari din cadrul ASA Cluj. Eforturile acestor hocheisti nu au ramas fara rezultate caci, în primavara anului 1951, se înfiinta în mod oficial echipa de hochei a CCA, avându-l ca antrenor pe regretatul Gheorghe Buia. În aceasta perioada s-au pus bazele tehnice si organizatorice ale sectiei, au fost selectionati o serie de jucatori, s-a desfasurat o imensa munca de pregatire.

În 1952, sub conducerea tehnica a antrenorului Mihai Flamaropol, echipa militara participa pentru prima data în Campionatul Republican si produce o surpriza de proportii, calificându-se a treia la egalitate de puncte cu echipa campioana. Dupa numai un an, în 1953, hocheistii militari îsi trec în palmares primul lor titlu national, fara sa fi cunoscut înfrângerea, la capatul unui tur de forta: 11 partide – 11 victorii, 125 goluri înscrise si doar 5 primite.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.