Ghidul Serviciilor
Fenestella International - Ferestre Si Usi Din Lemn Stratificat, Cluj Napoca
inapoi la firma 2147 vizite
Poza Ferestre
Foto

Cele mai importante si valoroase structuri ale unei cladiri tip monument istoric sunt ferestrele si usile de epoca.

"Ochiul" cladirii- fereastra- are influenta cea mai mare asupra aspectului, esteticii, arhitecturii unei cladiri, dar au si un rol important în functionalitatea lui. Fereastra trebuie sa asigure:

Din complexitatea structurii, a materialelor înglobate, a solicitarilor mecanice si mai ales climaterice sunt punctele cele mai critice, cele mai vulnerabile, cele mai expuse la uzura si degradare la o cladire de tip monument istoric .

În majoritatea cazurilor usile si ferestrele de epoca se gasesc într-o stare avansata de uzura si degradare, nu corespund exigentelor energetice si de izolare fonica din ziua de azi. O alta trasatura importanta, comuna este ca se regasesc pe cladiri cuprinse si categorizate în patrimoniul national, ca urmare restaurarea lor necesita o calificare ridicata în materie, cu resurse si mijloace limitate.

Prin restaurarea, reconditionarea în mod iscusit si profesional proprietatile fizice si estetice pot fi înbunatatite considerabil.

Pentru a ajunge la matoda optima de restaurare- reconditionare firma Fenestela 68, de comun acord cu proiectantul si beneficiarul lucrarii tine cont de:

Tinând cont de criteriile mai sus enumerate se poate opta pentru una dintre urmatoarele solutii:

  • schimbarea în ferestre duble, identice- ca structura, geam, feronerie, ornamente specifice- cu cele de epoca
  • schimbarea în ferestre duble, identice- ca structura, feronerie, ornamente specifice- cu cele de epoca, cugeam simplu în rândul din exterior, geam termopan(F4-6-LowE) în interior
  • Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.