Ghidul Serviciilor
Fiziolife Estetique - Estetica Faciala Si Corporala, Kinetoterapie, Fizioterapie, Masaj, Bucuresti
inapoi la firma 193 vizite
Poza Consultatii medicale si diagnostic
Foto
Foto

Infiltratiile cu solutii vascoelastice au aparut din rezultatul unor studii efectuate de-a lungul timpului, care au demonstrat ca in boala artrozica, calitatea lichidului articular se modifica prin scaderea vâscozitatii si elasticitatii, ca urmare a scaderii greutatii moleculare a acidului hialuronic. Acest compus confera lichidului articular proprietati lubrefiante si absorbante la socuri, asigurând protectia cartilajului articular. Acidul hialuronic este un component prezent în corpul uman: în spatiul extracelular, în piele, în corpul vitros al ochiului, în cartilajul articular si în lichidul sinovial.

Solutiile vascoelastice contin acid hialuronic, care este un polizaharid, Are în compozitia sa doua molecule de zahar. Administrarea intraarticulara a unei

 cantitati corespunzatoare de acid hialuronic, imbunatateste/reface proprietatile lichidului articular, cu efect important asupra simptomelor caracteristice artrozice si imbunatatirea mobilitatii articulare,

Indicatia administrarii solutiilor vascoelastice este stabilita de catre medicul specialist dupa evaluare clinica si paraclinica!!!!

 

Rolurile acidului hialuronic:

In ce consta procedura?

 

Este o procedura care nu necesita aparatura speciala si se poate efectua in cabinetul medical. Consta in injectarea direct intraarticular a solutiei vascoelastice respectand regulile de  asepsie. Este nedureroasa si nu necesita neaparat utilizarea unui anestezic local. Dureaza cateva minute. Pacientul mobilizeaza articulatia imediat dupa administrare si pleaca acasa. In functie de recomandarile firmei producatoare si de produs, se administreaza o singura doza (o data pe an sau la 6 luni in functie de stadiul evolutiv al bolii) sau serii de cate 3 infiltratii (o data la 7 zile).

Scopul infiltratiilor cu solutii vascoelastice

– Creste greutatea moleculara si concentratia acidului hialuronic la nivelul lichidului articular

– Creste vascozitatea lichidului articular si astfel capacitatea de absobtie a socurilor

– Scade nivelul de prostaglandine, deci inflamatia si astfel scade durerea

– Creste  gradul de mobilitate articulara

– Imbunatateste calitatea cartilajului articular existent pe suprafetele articulare

Riscuri

Complicatiile acestui tip de procedura sunt extrem de mici (1%). Infectiile se evita prin respectarea normelor de asepsie locala obisnuite si a contraindicatiilor mai jos mentionate. Produsii administrati pot da uneori un mic grad de inflamatie locala manifestata prin tumefactie si usoara durere la locul injectiei. Aceste efecte au în general o evolutie autolimitata (câteva zile).

Infiltratiile cu acid hialuronic nu sunt toxice.

Indicatii

Contrandicatii

Precautii

La pacientii aflati in tratament cu anticoagulante orale, se impun precautii.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.