Ghidul Serviciilor
Floare De Lotus - Centru Medical Medicina Integrativa Bucuresti
inapoi la firma 86 vizite
Poza Homeopatie
Foto

Centru medical “Floare de Lotus” in urma unei evaluari a intregii stari de sanatate recomanda remedii homeopate pentru multiple afectiuni ca de exemplu alergii, cresterea imunitatii, intolerante alimentare, depresie, dureri de spate, migrene sau orice alte tipuri de dureri, acute sau cronice. Prin aceasta metoda terapeutica se stimuleaza tendinta naturala de vindecare a organismului folosind anumite medicamente, denumite remedii homeopate, naturale, care nu au efecte adverse asupra organismului.

 Tratamentul homeopat, inventat in 1796 de medicul german Samuel Christian Hahnemann, are la baza principiul analogiei sau al similaritatii: acest principiu, existent înca din secolul VI i.e.n., afirma ca o substanta care produce anumite simptome cand este administrata unui om sanatos, poate vindeca simptome asemanatoare in cazul administrarii unui om bolnav ( vezi si expresia populara: cui pe cui se scoate). Aceste remedii dupa extragere urmeaza un procedeu complex de prelucrare (diluare si dinamizare) care conduce la dobandirea unor proprietati curative noi, prezente doar in stare latenta in substanta de origine. Astfel aceste remedii se administreaza in doze foarte mici, dar potentate, pierzandu-si eventuala toxicitate.

Tratamentul homeopat este recunoscut in Romania de Ministerul Sanatatii si practicat de medici cu pregatire post-universitara de specialitate, la cabinetul nostru din Bucuresti.

CE SUNT REMEDIILE HOMEOPATE?
Remediile homeopate sunt remedii naturale, preparate din plante, minerale sau produse de origine animale (ex:Thuja, belladona, aurum, apis, terentula etc). Prin diluarea si dinamizarea repetata a acestor substante de baza intr-o solutie alcoolica se obtin proprietati terapeutice noi sau potentate prin intermediul procesului.

Tratamentul homeopatic poate aborda orice tip de afectiune, atat ca tratament de baza, in cazul in care administrarea medicamentelor obisnuite nu functioneaza sau este contraindicata, sau ca tratament complementar, in cazul in care este necesar. Remediile actioneaza in principal la nivel energetic, restabilind echilibrul organismului si nu exclud medicina clasica.

IN CE CONSTA CONSULTATIA HOMEOPATA?
Alegerea medicamentului homeopat este strict individualizata, se face pe baza unor simptome, a unor indicatii clinice si se adreseaza organismului in totalitate de aceea exista posibilitatea ca pacientii care sufera de aceleasi simptome sa primeasca remedii homeopate diferite, in functie de simptome.

Homeopatia nu trateaza separat simptomele fizice de cele emotionale sau mentale, ci pe toate impreuna. De aceea, tratamentul homeopat este privit ca o terapie holistica.

Este foarte important ca pacientul sa fie privit ca un tot unitar, parte integranta a mediului in care traieste si cu care relationeaza acesta fiind motivul pentru care in cadrul consultatiei homeopate discutia cu pacientul ( anamneza) este definitorie si ii este acordata un timp indelungat. Boala este considerata un dezechilibru al organismului, iar pentru a gasi remediul potrivit fiecarui caz specific, medicii specialisti homeopati trebuie sa afle toate informatiile necesare pentru a restabili echilibrul pierdut. Fie ca este vorba de simptomele fizice specifice ale bolii, de starile emotionale prin care trece pacientul sau prin felul in care aceasta interactioneaza in mediul familial sau profesional, toate aceste informatii trebuie obtinute pentru a beneficia de un diagnostic corect, stabilit de specialistii nostri homeopati.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.