Ghidul Serviciilor
Flomar Electric, Sisteme Incalzire Electrica In Pardoseala Si Panouri Radiante - Alba Iulia
inapoi la firma 972 vizite
Poza Incalzire cu panouri radiante infrarosu - Ecosun
Foto

Panouri radiante    

Reprezinta un mod eficient de incalzire si o solutie foarte usor de implementat care se preteaza in special imobilelor finisate cat si celor aflate in constructie, cu un pret mediu de 20 euro/mp. Pot fi instalate in orice tip de incapere din locuinte, scoli, spitale, birouri, spatii comerciale, biserici, in domeniul industrial si zootehnic.Panourile radiante reprezinta un nou val al tehnologiei de varf in domeniul incalzirii electrice. Panourile radiante din gama ECOSUN fabricate printr-o tehnologie avansata, prezinta pe langa cele spuse mai sus si alte avantaje:

 

• eficienta in functionare prin randamentul de peste 93% asigura un consum redus de energie de 30-50%

• benefic pt. sanatate prin faptul ca panourile radiante imita incalzirea soarelui

• nu genereaza curenti de aer, nu usuca aerul

• incalzire uniforma

• garantie 5 ani de la data achizitiei

• montaj simplu si rapid

• reglaj automat cu ajutorul termostatelor, independente pe fiecare camera

• nu necesita aprobari, proiecte sau instalatii speciale. Se alimenteaza de la reteaua de 220V

• previne formarea igrasiei si mucegaiului printr-o temperatura constanta asigurata in toate colturile incaperii

• nu necesita service, deci costuri de intretinere 0.

 

Principiu de functionare.

Panourile radiante functioneaza dupa principiul asemanator soarelui, care incalzeste prin intermediul radiatilor infrarosii. Este o incalzire curata, naturala si confortabila, un sistem inovator de incalzire, calitate recunoscuta pe plan mondial, fiind recunoscut prin stimularea circulatiei sanguine, rezultand o circulatie sanguina optima, care creaza o stare de bine ce ne cuprinde ca si atunci cand stam la soare. Razele emise ajung cu usurinta in toate colturile incaperii fiind absorbite de pereti si corpurile prezente, acestea incalzindu-se iar la randul lor incalzind aerul insa fara a crea curenti ca in cazul incalzirii cu calorifere. Acest mod de incalzire este foarte eficient in sensul ca nu sunt pierderi de caldura deoarece corpurile sunt incalzite inaintea aerului si nu invers ca in cazul convectiei. Peretii fiind incalziti in acest mod raman uscati eliminand astfel igrasia si mucegaiul. De exemplu observam ca o sticla de apa scoasa din frigider se va aburi in cateva minute, deoarece colecteaza umiditatea din aer, la fel se intampla si cu peretii reci care sunt incalziti de aer. La incalzirea prin radiatie in inflarosu, acest fenomen nu va avea loc deoarece intai sunt incalziti peretii si corpurile fixe din incapere si abia apoi se va incalzi aerul din incapere. Incaperile incalzite prin radiatie infrarosu au diferenta de temperatura dintre podea si tavan de max. 3°C (fig.1), pe cand la incalzirea clasica este de 7-8°C la aceasi temp. de confort.(sa zicem 20°C) (fig.2). Exista doua categorii de panouri ECOSUN

 

• panouri radiante de joasa temperatura

• panouri radiante de inalta temperatura.

 

Panouri radiante de joasa temperatura

Sunt destinate incalzirii spatiilor de locuit din case si apartamente, birouri, spatii comerciale, institutii de invatamant, spitale si sunt foarte eficiente pentru incalzirea in zona picioarelor daca se instaleaza in ghisee de institutii sau in bancile din biserici.

Mod de instalare:

Pozitia orizontala este ideala pentru a obtine eficienta maxima. Se instaleaza chiar sub tavan sau pot fi incastrate in tavan (in cazul tavanelor casetate). Temperatura la suprafata de contact este de ~60-90°C in functie de putere si mediul ambiant.

Pozitia verticala nu implica restrictii atata timp cat incalzirea prin convectie devine mai importanta comparativ cu cea radianta. Panourile radiante sunt disponibile in diferite marimi, parametri tehnici si puteri de la 100 la 700W. Culoarea standard de fabricatie este alba dar exista si o gama larga de culori, fiind posibil a se realiza orice culoare la cerere.

 

Panouri radiante de inalta temperatura.

Sunt destinate incaperilor cu plafon inalt, intre 3,5 si 10m ca de exemplu: hale industriale si depozite, sali de sport, magazine, expozitii, ferme de animale. Datorita tehnologiei de fabricatie care consta in aplicarea unui strat de silicat peste suprafata de aluminiu a panoului radiant, fapt ce permite obtinerea unei emisivitati importante de energie termica radianta si obtinerea unei temperaturi ridicate de aprox 380°C, motiv pentru care se monteaza la o distanta de minim 3,5m de la pardoseala. Panourile radiante ECOSUN de inalta temperatura sunt fabricate cu unul, doua sau trei module si cuprinde gama de puteri de la 900W-3600W. Exista doua game de panouri: cu carcasa alba din metal sau cu carcasa din inox pentru medii corosive.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.