Ghidul Serviciilor
Bocai Florentina, Cabinet Psihoterapie Si Hipnoza Clinica Bucuresti
inapoi la firma 936 vizite
Poza Psihoterapie individuala
Foto

 

CE ESTE PSIHOTERAPIA  INDIVIDUALA?

Psihoterapia individuala  reprezinta o cale  spre cunoastere si redescoperire interioara  pentru  persoanele aflate intr-un impas existential,in scopul  rezolvarii problemelor psiho- emotionale si de comportament.

Psihoterapia individuala ofera un cadru special  pentru deschidere catre un dialog verbal si nonverbal in limite strict confidentiale, comfort si  siguranta. Campul terapeutic e un spatiu liber  in care emotiile si  gandurile  sunt exprimate fara teama, prejudecati, inhibitii, introspectia si intelegerea devenind  teme terapeutice.

Psihoterapia reprezinta inainte de toate, intalnirea cu Tine Insuti!!

A merge la un psiholog  specializat  nu inseamna a fi un semn de nebunie,  incapacitate, slabiciune sau nestiinta  ci reprezintă o nevoie interioara de a va  rezolva problemele, de a va  intelege framantarile si nelinistile vorbind  fara prejudecati si inhibitii despre propriile frici, nemultumiri, frustrari, traume,  esecuri, nevoi personale,  dorinte, fantezii etc.Sufletul nu are nevoie de medicamente ci doar de intelegere!

 

Psihologul nu judeca, nu critica , nu isi exprima pareri personale, nu prescrie medicamente ci doar  respectă şi promovează libertatea şi unicitatea fiecărui individ aflat in terapie.

Terapia este individualizata si adaptata fiecarui caz,  tinandu-se cont de ritmul de constientizare si introspectie al persoanei, daca e cazul de contextul patologic, oferindu-se instrumente terapeutice adecvate pentru atingerea obiectivului terapeutic.

Durata terapiei variază în functie de complexitatea  fiecarui caz dar si de implicarea si consecventa pacientului in procesul  terapeutic .

Problemele  emoţionale  rezolvate cu succes prin psihoterapie:-anxietate,  depresie,  atacuri de panica-fobii diverse : agorafobie, claustrofobie, frica de caini, frica de cutremur, frica de moarte, etc-probleme de cuplu sau in familie: abuz emotional, infidelitate, gelozie, dificultati de comunicare, violenta, alcool

-problemele adolescentilor: timiditate , relatii conflictuale cu parintii  profesorii sau colegii,  lipsa  interesului  pentru    scoala, neascultare, agresivitate,   minciuna, furt, fuga de acasa, vagabondaj, dependenta de calculator, droguri,  stres  scolar, abandon scolar etc

-problemele  parintilor : relationare deficitara cu copiii, comunicare  agresiva, negarea nevoilor personale dar si pe cele ale copilului etc

-tulburari de comportament: agresivitate, abuz, violenta domestica -insomnie sau stari de somn prelungit-situatii de boala: stress de adaptare, suport psiho-emotional

-tulburari sexuale masculine sau feminine: vaginism, ejaculare precoce, stres de performanta, traume sexuale, nevoia identitatii sexuale

-stres : profesional,  posttraumatic, stres financiar, stress  existential

Beneficiile psihoterapiei:

- identificarea, exprimarea si gestionarea propriilor  emotii - furie, frica etc

- invatarea unui stil de gandire adaptativ

- invatarea unui stil de comunicare neagresiv( asertiv) in relatiile cu ceilalti

- intelegerea propriilor nevoi, respectand punctul de vedere al altora

- constientizarea necesitatii responsabilitatilor fata de propria persoana

- recastigarea increderii in propria persoana

- constientizarea  nevoii de intimitate si spatiu

- multumire de sine, iertare, acceptare, resemnare

- descoperirea unor noi metode de adaptare la stres

 

                                O  buna relatie terapeutica dintre psiholog si pacient este decisiva in atingerea sucesului terapeutic!

O relatie  terapeutica de calitate inseamna:1.CONFIDENTIALITATEIntregul proces terapeutic este confidential iar clientul va fi informat ca  discutia din cabinet este confidentiala si aceasta informatie va fi dezvaluita  sau inregistrata numai cu permisiunea sa. Chiar si  in cazul unui  copil sau adolescent  aflat in terapie, acesta va fi informat ca numai  el poate decide asupra modului in care informatiile vor fi dezvaluite altora. Exceptie: exista momente cand informatia trebuie transmisa cand isi  pune viata lui in pericol sau pe a celor din jur.  ( intentia de sinucidere, crima etc)

2.SIGURANTA Psihologul creaza un mediu confortabil, in care clientului i se permite  sa se simta liber sa se exprime,  sa-si inteleaga comportamentele,  sa se simta in  siguranta cand se autodezvaluie. Vor fi date informatii despre durata, pret, continut si incheierea fiecarei intalniri, precum si fixarea unor limite comportamentale (de exemplu: nu are voie sa se lovească – raneasca , sa il loveasca pe psiholog sau sa distruga lucrurile din incapere).

3.NON-INTRUZIVITATEVa fi respectat spatiul  personal al clientului, fara  intrebari gen ,,mitraliera,, care il pot speria sau irita, determinandu-l sa se retraga in tacere sau sa se angajeze intr-un comportament distractiv. Fiecare persoana  se dechide si evolueaza in propriul sau ritm, psihologul sustinandu-l cu acceptare  si   intelegere   pe tot parcursul terapiei.

4. EXCLUSIVITATEClientul va trai o relatie unica cu psihologul iar interventia neasteptata din partea altora (frati, parinti, socri, colegi ai psihologului, telefoane, solicitari externe etc.) este strict inerzisa, mai ales in psihoterapia copilului si adolescentului.

5.AUTENTICITATEAutenticitatea se refera la o relatie terapeutica naturala, fara inhibitii sau prejudecati dar cu  momente de seriozitate ce vizeaza complexitatea  problemelor puse in discutie. Expunerea neingradita a propriei personalitati va conduce la un nivel mai profund de constientizare  si incredere personala.

Implicarea, seriozitatea si perseverenta  din partea pacientului sunt definitorii pentru un succes psihoterapeutic.

 

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.