Ghidul Serviciilor
Fortius, Centru Medical Recuperare Bucuresti
inapoi la firma 1088 vizite
Poza Fizioterapie
Foto

Fizioterapia include ansamblul aplicațiilor terapeutice care folosesc factorii fizici cum ar fi curentul electric, câmpul magnetic, sunetul, temperatura în tratarea diferitelor afecțiuni.

Cercetări ample au condus la perfecționarea extraordinară a aparatelor care transformă factorii fizici în terapie.În cadrul Centrului Medical Fortius din București, astfel de aparate folosim și noi pentru tratamentul pacienților noștri:

Beneficiile fizioterapiei:  reduce durerea, reduce inflamația, are efect decontracturant, stimuleaza circulația sanguină și, ca urmare, stimulează regenerarea celulară, favorizează drenajul limfatic, reduce deficiențe funcționale, ameliorează cicatricile și vergeturile, tonifiază masa musculară și pielea, ajută în tratamentul anticelulitic și de slăbit.Aceste proceduri sunt prescrise de către medicii noștri primari de fizioterapie și recuperare medicală din cadrul Centrului Medical Fortius, care recomandă fiecărui pacient un program personalizat în funcție de afecțiunile personale.

Cand se recomandă fizioterapia – iată câteva exemple de afecțiuni:

Drenajul limfatic se efectuează prin presiuni ușoare asupra lanțurilor de ganglioni limfatici. Este indicat pentru detoxifierea organismului, reducerea edemelor și stimularea sistemului imunitar.

Curenții electrici folosiți în fizioterapie sunt aplicați pe tegument cu ajutorul electrozilor: curenți diadinamici, curenți interferențiali, curent Trabert, curent tens.

Undele scurte au efecte calorice în profunzimea țesuturilor și sunt folosite în procese de recuperare medicală datorită efectelor benefice: îmbunătățesc circulația sangvină locală și generală și microcirculația la nivel muscular.

Terapia cu ultrasunete este una din cele mai populare forme ale fizioterapiei și, datorită efectelor sale complexe, este considerată o terapie mecano-termincă. În funcție de parametrii folosiți, accentul se pune pe efectele termice care rezultă în urma sonoterapiei sau pe micromasajul zonelor de țesut tratate.

Magnetoterapia se bazează pe forța curativă exercitată de campul magnetic. Indicațiile magnetoterapiei sunt dureri de cap și de spate, artroze, insomnii, probleme digestive, de circulație și în oboseală.

Terapia cu laser: Doza şi frecvenţa tratamentului poate fi reglată în aşa fel încât să producă efectul dorit și este stabilită de catre medic și de fizioterapeut. Deși durata este de câteva minute, efectul se simte chiar de la primele ședințe. Folosit corespunzător de către o persoană specializată, nu reprezintă nici un pericol pentru pacient sau terapeut.

Termoterapia este non-invazivă și constă în aplicarea de comprese calde cu nămol pe diverse zone ale corpului. Indicații: afecțiuni reumatismale, artroze, spondiloze, redoare articulară, efect antiinflamator, PSH, epicondilite. Contraindicații: hipertensiune arterială, leziuni cutanate, boli ale pielii.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.