Patiseria numita de francezi viennoiserie este adevarata arta in care inovatia este mai mult decat o notiune. Doar cu un pic de faina, zahar, cateva oua, poti face sa apara zeci de produse apetisante. Cine in lume nu cunoaste sau macar nu a auzit de celebrul “croissant”? Totusi, croissant-ul nu provine din Franta, asa cum s-ar putea crede datorita numelui sau, ci este originar din … Austria. Aparitia lui este datata din 1683, cand croissant-ul incepe sa se raspandeasca in patiseriile din Franta, azi fiind cunoscut in intreaga lume ca un produs… frantuzesc! Exista o serie intreaga de variante ale croissant-ului cu diferite umpluturi sau glasaje dar si alte produse de patiserie care pot fi servite la breakfast sau la o cafea.
In fiecare dimineata inainte de rasaritul soarelui, patiserii nostri modeleaza aluatul cu unt facut cu o zi inainte. Apoi dospesc si pun in cuptor fiecare sortiment in parte, pregatind toate produsele de viennoiserie pe care le savuram la micul dejun, alaturi de un espresso sau un cappuccino. Un croissant proaspat, necongelat, din aluat cu unt , modelat de mana in fiecare dimineata iti va aduce cu siguranta un mic moment de fericire.