Legenda atribuie aparitia sandwich-ului unui aristrocrat englez John Montagne Sandwich, de la numele acestuia imprumutandu-si denumirea. Se pare ca primele sandwich-uri au fost create pentru John Montagne care isi petrecea noptile jucand carti si nu se putea opri din joc pentru a-si potoli foamea. Dintotdeauna, in Franta, destinul sandwich-ului este legat de bagheta, mai precis de un tip special de bagheta numita bagheta Monge. Aceasta este facuta dintr-un amestec de doua tipuri de faina, una cu factor de dospire si una simpla, la care se adauga drojdie naturala. Acest tip de bagheta pastreaza timp indelungat o coaja crocanta.
Pornind de la bagheta, demi baguette si alte specialitati de paine FRENCH BAKERY, sandwich urile sunt proaspat facute in fiecare zi. La breakfast, lunch sau snack ul de dupa amiaza poti savura intreaga paleta de gusturi si arome ale ingredientelor atent selectionate. Principiul de la care am pornit si anume acela de a realiza preparate care sa bucure si sa aduca placere, dar sa fie in acelasi timp sanatoase, se respecta si la sandwich uri : mai multe vitamine si minerale, mai putine grasimi,
mai multe fibre si legume proaspete.