Ghidul Serviciilor
Federatia Romana De Hochei Pe Gheata
inapoi la firma 1047 vizite
Poza Federatia Romana de Hochei pe Gheata
Foto

În ziua de 24 ianuarie 1924, hocheiul românesc primea „certificatul de nastere” prin afilierea României, reprezentata de Comisia centrala a sporturilor de iarna, la Liga Internationala de Hochei pe Gheata (LIHG), forul oficial al sportului cu pucul la nivel mondial. Evenimentul a avut loc la Chamonix (Franta), iar certificatul de afiliere la LIHG a fost semnat din partea României de catre Regele Ferdinand I. Chiar în anul urmator a fost organizata prima editie a Campionatului national de hochei pe gheata, disputat pe patinoarul Olimpia din Brasov si câstigat de o echipa locala, Brasovia.

În 1934, la un deceniu de la înfiintare, institutia conducatoare a hocheiului românesc va adopta actuala denumire – Federatia Româna de Hochei pe Gheata – sub care functioneaza, asadar, fara întrerupere de 90 de ani.

În acest secol care s-a scurs de la înfiintarea Federatiei, hocheiul românesc a cunoscut perioade cu adevarat exceptionale, cu participarea la patru editii ale Jocurilor Olimpice de Iarna, acolo unde echipa României s-a clasat în doua rânduri (1976 si 1980) printre primele zece selectionate ale lumii.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.