Ghidul Serviciilor
Fundatia Rheum-Care, Fizioterapie, Reumatologie Targu Mures
inapoi la firma 9151 vizite
Poza Activitati fizice cu scop preventiv
Foto

Diagnostizarea  boltei plantară

 

Este mai uşor şi mai ieftin să previi decât să tratezi! Scopul campaniei este depistarea şi diagnosticarea deviaţiilor patologice ale piciorului, cum ar fi:

Ce înseamnă un picior plat?

 

Piciorul plat este o afecţiune foarte duraţie patologică care afectează statica piciorului. Specialiştii consideră că este o afecţiune a omului modern. Cauzele sunt multiple, printre ele putem enumera tulburările în procesul de creştere sau o suprasolicitare mecanică care facilitează apariţia bolii. Sedentarismul şi condiţiile de viaţă influenţează în mod negativ formarea şi menţinerea bolţilor plantare. Într-un cuvânt, bolta plantară longitudinală şi transversală se prăbuşeşte iar pacientul acuză stări de oboseală şi dureri la nivelul piciorului şi a gambei.

 

Starea boltei plantare şi a piciorului influneţează în mare măsură statica coloanei vertebrale! Tratamentul acestor deviaţii patologice se face prin kinetoterapie şi prin folosirea regulată de susţinătoare plantare de corecţie. Cazurile grave au nevoie de intervenţie chirurgicală.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.