Înfiintata în martie 1990, sub denumirea Institutul Roman pentru Dezvoltarea Potentialului Uman de catre Adrian Florea, Mare Maestru de Qigong, specialist în medicina traditionala chineza, Feng Shui si arte martiale
Începând din 1990, fara înterupere, sunt organizate cursuri si practica de Qigong, consultatii si tratamente de medicina traditionala chineza, cursuri de alimentatie si dietoterapie chineza, masaj terapeutic, Feng Shui etc.
Începând din 1990, la cabinetul de consultatii coordonat de Adrian Florea au fost tratati peste 55.000 de pacienti cu metode ale medicinii traditionale chineze, cum ar fi transferul de energie, masajul terapeutic, dietoterapia, magnetoterapia, fitoterapia si acupunctura. S-au obtinut rezultate foarte bune în afectiuni precum: zona zoster, litiaza renala si biliara, ulcerul, bolile cardiovasculare, hepatita A, B si C, afectiunile hepatice, afectiunile imunodeficiente, afectiunile oftalmologice, traumatisme ale sistemului osos si muscular, stari depresive, astm bronsic si alergic, tulburari endocrine, ginecologice, reumatism, artrite, artroze, unele afectiuni dermatologice, insuficienta renala cronica, tumori benigne, adenom de prostata si multe altele.
În 1995 se reorganizeaza institutul ca organizatie neguvernamentala, non-profit sub numele de Fundatia Româna Qitaky® - Institutul Român pentru Dezvoltarea Potentialului Uman.
Începând din 1996, cu scopul stimularii cercetarii stiintifice, fundatia organizeaza simpozioane care reunesc specialisti în medicina conventionala si reprezentanti de marca ai medicinii complementare, într-un efort comun de îmbinare a celor doua ramuri, în beneficiul pacientilor. Temele abordate au fost:
1996, tema "Practici medicale stravechi si moderne - implicatii în dezvoltarea generatiei de mâine"
1997, tema "Traditional si modern în medicina relaxarii si combaterii stresului"
1998, tema "Medicina Traditionala Chineza - o stiinta straveche într-o lume moderna" - aceasta este prima reuniune cu participare internationala; invitat de onoare a fost d-na Dr. Effie Poy Yew Chow, fondatoarea East West Academy of Healing Arts" din San Francisco, Consilier al Presedintelui Statelor Unite pentru probleme privind medicina complementara, Presedinta celor trei Congrese Mondiale de Qigong organizate in anii 1996, 1997 si 1999 în Statele Unite. Cu aceasta ocazie domnia sa a atestat existenta noului stil, original, de Qigong, stilul Qitaky®.
august 1998: Fundatia Româna Qitaky® devine membra a National Qigong Association of America
mai 1999: participare la Congresul Anual al Academiei de Cibernetica "Stefan Odobleja", unde dl. Adrian Florea a prezidat lucrarile noii sectiuni - "Cibernetica fenomenelor antropoenergetice" - inaugurata în acel an.
1999: fundatia se afiliaza la Federatia Nationala a Cluburilor UNESCO din România.
Iunie 1999: în scopul afilierii la rettelele internaionale din domeniu, Adrian Florea înfiinteaza Asociatia Româna de Qigong
august 1999, Baltimore, SUA: participare la Conferinta Anuala a National Qigong Association of America
noiembrie 1999, San Francisco, SUA: membri ai Fundatiei Române Qitaky® participa la al 3-lea Congres Mondial de Qigong. Adrian Florea este ales în prezidiul Congresului si recunoscut ca Mare Maestru, reprezentant al Federatiei Mondiale de Qigong. Aici, Adrian Florea prezinta studiul sau "Mesaje Divine, Structuri Divine", despre un fenomen unic din România, Pestera Ursilor si sustine un seminar de maestru (Master Workshop) de o zi, în care prezinta participantilor stilul propriu de Qigong pe care l-a elaborat, stilul Qitaky®; este demonstrat potentialul de îmbunatatire a performantelor sportive si intelectuale prin acest stil
Asociatia Româna de Qigong se afiliaza la World Qigong Federation (Federatia Mondiala de Qigong);
Aprilie 2000, Washington, SUA: editie extraordinara a Summit-ului Mondial de Qigong, care s-a adresat elitei practicantilor de Qigong, în mod deosebit din domeniul medical. Summit-ul a avut ca scop si crearea unui dialog direct cu oficialitatile americane, care pot decide soarta oficializarii Qigong-ului în cadrul asigurarilor de sanatate din SUA si cuprinderea acestuia în finantarea programelor de cercetare .i dezvoltare.
mai 2001: Asociatia Româna de Qigong participa la a 4-a editie a Congresului Mondial de Qigong - Adrian Florea prezinta rezultatele cercetarilor asupra cresterii nivelului de inteligenta prin practicarea acestei discipline complexe.
Cu acelasiprilej, s-au primit invitatii pentru acordarea de consultattii si tratatmente în SUA si Canada.
2001 - 2002: Fundatia Romana Qitaky® - realizeaza o noua deschidere de drum în România - ca si în cazul Qigong-ului, sustinând la Academia de Arhitectura "Ion Mincu" conferinta cu tema "Ambienterapie - Feng Shui. Arta armonizarii ambientului cu Omul"; a fost prezentata tinerilor arhitecti si profesorilor lor o noua viziune asupra conceptelor de proiectare a constructiilor moderne. Fundatia a executat si numeroase studii aplicative de Feng Shui.
2005 - la al 7-lea Congres Mondial de Qigong, maestrul Adrian Florea este invitat sa detina functia de co-presedinte al congresului.
2007, octombrie - pentru prima data în istoria sa, Federatia Mondiala de Qigong îsi desfasoara congresul anual în afara SUA, adica an Japonia, sub egida Forumului Mondial de Qigong, Medicina Traditionala, Feng Shui si Yi Qing, la Tokyo. Maestrul Adrian Florea câstiga atentia si respectul mai multor profesori universitari si cercetatori stiintifici japonezi prin lansarea teoriei "transmiterii de informatie" pe cale energetica - o posibila cale de a explica efectele qi-ului emis de un specialist în scop terapeutic sau cu alte scopuri.
2010, 2013, 2016 si 2019 - editii succesive ale aceluiasi Forum Mondial de la Tokyo - Maestrul Adrian Florea cucereste numeroase diplome de recunoastere a meritelor în dezvoltarea Qigong-ului si a Medicinei Naturale, precum si în Medicina Umanitara; primeste diploma de ”Cel Mai bun Mare Maestru de Qigong” si aceea pentru ”Contributii la Sanatatea Globala”, precum si diplomele: ”Doctor în Medicina Naturala”, ”Doctor în Medicina Umanitara”(decernate de World Organization for Natural Medicine) si ”Sifu în Qigong, Medicina Traditionala Chineza si Arte Martiale”(acordata de Academia Nord-Americana de Qigong, Medicina Traditionala si Arte Martiale).
În perioada 2013-2019, ;Marele Maestru Adrian Florea a fost desemnat Director Onorific Temporar(pe o eprioada de 3 ani) al Forumului Mondial de la Tokyo.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.