Ghidul Serviciilor
Garden Systeme, Capatanesti / Buzau - Elemente Acvatice De Gradina
inapoi la firma 3152 vizite
Poza Lacuri Acvacultură
Foto

Piscicultura: Bazine, iazuri şi helestee pentru creşterea intensivă a peştilor.Acvacultura reprezintă un domeniu foarte popular în ţara noastră. Există solicitari tot mai dese pentru investiţii în ferme piscicole. Condiţia de bază este existenţa apei în cantităţi suficiente şi, bine inţeles, de calitate. În schimb nu toate zonele din ţară prezintă condiţii ideale de creşterea peştilor.

În zonele de şes, unde există iazuri cu peşti sau există posibilitatea creării de baraje, pentru a colecta apa, este nevoie şi de un aport de apă (izvor) pentru suplinirea pierderilor de apă prin evaporare sau pierdere prin sol. Dacă aceste surse nu sunt constante sau suficiente pe perioada caldă, scăderea dramatică a apei poate duce la pierderea unor cantităţi imense de peşti.În plus, daca solul nu era destul de impermeabil, pierderile de apă erau atat de consistente, încat sursele de apă nu erau suficiente. Nu toate lacurile s-au creat sau erau săpate în sol argilos.

Fermele piscicole de mici dimensiuni pot conta şi pe surse subterane de apă. Şi în acest caz trebuie avut în vedere faptul că debitele acestor surse vor trebui să contrabalanseze pierderile prin evaporare sau infiltrare. Cheltuielile cu pompele şi energia electrică nu justifică întotdeauna o asemenea investiţie. Din acest motiv este indicat impermeabilizarea bazinelor, pentru a preveni scăparile de apă inutile.

În zonele de munte şi unde apa există în abundenţă, păstravăriile au devenit tot mai dese. În anumite cazuri, însa, izolaţia canalelor este importantă, dată de mai multe circumstanţe (pierderi, infiltraţii, eroziuni, dizolvări de substanţe chimice nedorite, insuficienţa debitului de apă, construcţii la cote speciale, etc.). În asemenea situaţii membrana EPDM este o soluţie ideala în izolarea bazinelor pentru păstrăvi.

Hidroizolaţia cu membrana EPDM este o investiţie care trebuie cântărită înainte de a lua o decizie. Bine înţeles un iaz cu peşti izolată cu membrana de cauciuc va trebui exploatată intensiv pentru ca investiţia să fie amortizată. În schimb un iaz izolat prezintă garanţia retenţiei apei pe tot parcursul sezonului cald.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.