Cursul se adreseaza persoanelor pasionate de vin care vor sa înteleaga mai bine licoarea zeilor.
Oamenilor din domeniul afacerilor care se întâlnesc la restaurant cu partenerii lor si vor sa faca o impresie buna prin simplul fapt ca stiu sa aleaga o sticla de vin în concordanta cu ocazia si preparatele culinare alese.
Sunt invitati la curs si cei care lucreaza în domeniul alimentar (ospatari, bucatari, barmani, sefi de sala, manageri de restaurant, vânzatori, etc.) si sunt în postura de a recomanda sau de a vinde vinuri si alte produse, acestea fiind un prim pas spre a deveni specialisti în ceea ce fac.
Dar, în final, vinul reprezinta cultura, istorie, eleganta si rafinament, iar atunci când ne aflam la supermarket în fata a sute de etichete de vin este bine pentru oricine sa stie care este diferenta între ele si cum sa citim o eticheta astfel încât sa ne dam seama care este potrivit pentru ocazia la care îl achizitionam, fie ca este vorba de o seara cu prietenii acasa, o petrecere privata sau pur si simplu un companion al preparatelor culinare.
Ce vei invata la cursul de somelier?
Ce este vinul si cum se obtine?
Scurta prezentare a evolutiei vinului de-a lungul istoriei;
Diferenta de calitate si tipicitate a vinurilor în functie de regiunea în care se produc;
Principiile de asociere a vinurilor cu preparatele culinara;
Tehnicile secrete ale degustarii vinului;
Cum selectezi vinul potrivit în functie de nevoia ta când te afli în fata raftului sau într-un magazin de vinuri;
Analiza senzoriala a vinului.
Partea teoretica
Definitia vinului;
Definitia treptelor de calitate a vinului;
Scurt istoric al vinului;
Influenta factorilor pedoclimatici si umani asupra calitatii vinurilor;
Asocierea vinurilor cu preparatele culinare;
Degustarea vinului;
Cum citim o eticheta;
Cum alegem vinul potrivit în functie de ocazie si preparate culinare.
?
Partea practica
Tehnica degustarii vinului;
Prezentarea interactiva de vinuri.