Ghidul Serviciilor
Gold Label Com
inapoi la firma 1496 vizite
Poza Masa de cacao
Foto

Masa de cacao este atat produs intermediar cat si produs finit al industriei ciocolatei. Masa de cacao se obtine prin macinarea foarte fina a boabelor de cacao prajite si apoi decojite, eventual usor alcalizate inainte, in functie de destinatia produsului finit. Este in esenta un amestec de unt si pudra de cacao. In fapt, pudra de cacao se obtine prin eliminarea untului din masa. Masa de cacao poate fi livrata atat in forma lichida cat si ca solid, obtinerea celor doua variante facandu-se prin extragerea unei cantitati mai mici sau mai mari de unt din pasta de baza.Masa de cacao constituie de fapt baza industriei ciocolatei ea raprezentand mai mult de 80% din continutul produsului finit. Masa de cacao este aceea care da calitatea, aroma si finetea ciocolatei. Contrar opiniei generale, din punct de vedere alimentar, ciocolata cea mai buna calitativ este aceea cu un continut de aditivi (inclusiv zaharuri) minim. Aceasta ciocolata se caracterizeaza prin culoare mai inchisa, gust amarui si textura solida. Aceasta ciocolata este preparata cu masa de cacao naturala, fara adaos de unt. Inca din etapa de macinare a boabelor se face o separatie intre masa ce va fi prelucrata ulterior pentru obtinerea pudrei de cacao si masa de cacao destinata industriei ciocolatei. Masa de cacao pentru pudraMasa de cacao pentru pudra este produsa prin macinarea efectiva a boabelor de cacao, fara nici un adaos. Procesul de preparare urmareste obtinerea unui continut in grasimi cat mai redus pentru ca, in final, sa se obtina o pudra de cacao cu o solubilitate cat mai ridicata in apa. Masa de cacao pentru ciocolataMasa de cacao pentru ciocolata se produce prin adaugarea pe parcursul ciclului de fabricatie a unei cantitati suplimentare de unt de cacao in momentul macinarii boabelor. Aceasta operatiune are ca scop obtinerea unui produs cu un continut de grasime optim pentru utilizarea ulterioara. Untul de cacao din compozitia masei are un punct de topire foarte scazut, de numai 37 de grade Celsius. Din acest motiv masa de cacao are o consistenta semi-lichida care poate fi ajustata destul de usor prin variatia continutului de unt putand fi livrata clientilor in forma solicitata de acestia. De principiu masa de cacao solida se utilizeaza pentru realizarea ciocolatei solide, inclusiv a celei cu adaos de grasimi vegetale, in timp ce masa de cacao lichida este utilizata in special pentru creme si sortimente de ciocolata fina. DetaliiMasa de cacao CLTS-1 este caracterizata printr-un gust specific si un miros fin de ciocolataCaracteristici fizico-chimice:- Grasimi 52-56%- Umezeala max. 1.5%- PH 5.6 ± 0.4- Granularitate 75µ 99.6% ± 0.2- Acid oleic max. 2.25%- Coji max 1.75% pentru masa de cacao din materie prima nealcalizata in prealabil si 4.0% pentru masa de cacao din materie prima alcalizata in avans- Reziduuri solide dupa ardere max. 8%- Continut de arsenic max. 0.1 mg/kg- Continut de plumb max. 1 mg/kg- Continut de cupru max. 0.5 mg/kgAmbalareMasa de cacao este ambalata la fabricatie in cutii speciale din carton, dublate cu folie din polietilena de inalta densitate. MarcajFiecare punga este marcata cu:- Descrierea produsului- Tipul si codul produsului- Numele si sigla producatorului- Data productiei si data expirarii (luna/ziua/anul)- Numarul lotului- Greutatea neta- Tara de origine- Detalii privind conditiile de depozitare

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.