Ghidul Serviciilor
Gold Label Com
inapoi la firma 1496 vizite
Poza Unt de cacao
Foto

Untul de cacao, desi aproape necunoscut marelui public, este un produs finit de baza in industria prelucratoare de cacao. Untul de cacao este obtinut in urma presarii masei de cacao destinata fabricarii pudrei de cacao pentru consum. Se prezinta ca o materie alb-crem, cu punct de topire de 37 de grade Celsius cu miros si gust specific, cremos. Este ingredientul de baza al ciocolatei albe alaturi de vanilie si lecitina.Untul de cacao este materia prima responsabila pentru calitatea ciocolatei. Exista o tendinta, sanctionata de altfel de Uniunea Europeana de a inlocui pretiosul ingredient in constitutia ciocolatelor de calitate inferioara cu alte grasimi vegetale.Untul de cacao este foarte bogat in agenti antioxidanti ceea ce il face foarte util industriei farmaceutice si cosmetice. In fapt, mai mult de 90% din produsele pentru bronzat existente pe piata au la baza calitatile antioxidante deosebite ale untului de cacao. In vederea utilizarii untului de cacao in industria cosmetica acesta este supus unui proces de dezodorizare pe parcursul caruia substantele volatile responsabile de mirosul specific sunt eliminate. Din pacate, pe parcursul acestui proces sunt eliminati si cca 10-15 % din tocoferoli, substantele caruia untul de cacao isi datoreaza efectul antioxidant. In stare nemodificata untul de cacao este cea mai stabila grasime utilizata in industria alimentara si are o durata de valabilitate lunga pastrandu-si intacte calitatile chiar si dupa 4-5 ani, datorita acelorasi substante antioxidante.In anul 1993 cercetatorii de la Pennsylvania State University au concluzionat in urma unui studiu cu o durata de peste 5 ani ca acidul stearic, principala grasime saturata existenta in untul de cacao, nu ridica nivelul de colesterol din sange, mai exact al LDL-colesterolului (colesterolul "rau") ci are o influenta benefica asupra nivelului HDL-colesterolului (colesterolul "bun"). Efectul untului de cacao asupra nivelului ce colesterol este asemanator celui al vinului rosu. Diferenta este aceea ca, in untul de cacao, substantele antioxidante se gasesc in proportie de 3 ori mai mare dacat in aceeasi cantitate de vin rosu.De asemenea, continutul ridicat de fenoli al untului de cacao are un efect substantial in reducerea riscurilor asociate bolilor de inima. DetaliiUntul de cacao CBD are o culoare uniforma galben deschis. Nu are gust si are un miros fin de cacao.Caracteristici fizico-chimice:- Umezeala max. 0.1%- Acid oleic max. 1.75%- Indice de refractie la 40 de grade Celsius 1.456-1.459 - Materie nesaponificabila max. 0.35% - Iod (metoda Wijs) 32-42 - Indice de saponificatie 191-198 - Punct de topire 32-35 de grade Celsius - Continut de arsenic max. 0.5 mg/kg- Continut de plumb max. 0.5 mg/kg- Continut de cupru max. 50 mg/kg- Continut de fier max. 2 mg/kgAmbalareUntul de cacao este ambalat la fabricatie in cutii speciale de 25 kg, din carton dublat cu folie de polietilena de inalta densitate. MarcajFiecare punga este marcata cu:- Descrierea produsului- Tipul si codul produsului- Numele si sigla producatorului- Data productiei si data expirarii (luna/ziua/anul)- Numarul lotului- Greutatea neta- Tara de origin in kilograme- Detalii privind conditiile de depozitare

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.