Ghidul Serviciilor
Gradina Botanica Dimitrie Brandza - Bucuresti
inapoi la firma 4314 vizite
Poza Locatie
Foto

Beneficiind de o suprafata de 17,5 ha, localizata in partea vestica a orasului (latitudinea nordica 44024., longitudine estica 26006.), pe malul drept al Dambovitei, Gradina Botanica din Bucuresti se situeaza la altitudine mica (73-87 m s.n.m.) si reflecta caracteristicile reliefului specific regiunii de campie.

 

Terenul prezinta in general un sol de aluviune cu o grosime ce variaza intre 60-25 cm. Clima este de tip temperat continental, cu usoare nuante excesive, caracteristica de altfel Campiei Romane. Media anuala a precipitatiilor este de 607 mm/mp, iar temperatura medie anuala (60 ani) este de 11,40 C. Cat priveste dinamica generala a atmosferei, dominante sunt masele de aer de origine polar-maritima si continentala (60,3 %), urmate de cele de origine tropical-maritima si tropical-continentala (15,8%). Radiatia solara globala evaluata la 125,390 cal/mp pe suprafata orizontala, atinge valori maxime in lunile Iulie-August si inregistreaza valori minime in luna Decembrie.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.