Programa noastra respecta principiile Early Years Foundation Stage (EYFS), model de buna practica în educatia timpurie britanica; de asemenea desfasuram activitati conform programei Ministerului Educatiei Nationale. EYFS valorifica unicitatea fiecarui copil si are în vedere crearea unui mediu securizant si stimulativ.
Aceste principii sunt puse în practica prin:
Dezvoltare personala, sociala si emotionalaCopiii învata sa-si descrie emotiile, sa-si sustina punctul de vedere, sa socializeze si sa creeze relatii pozitive cu cei din jur.
Comunicare si limbajDezvoltarea capacitatii de exprimare orala si de receptare a mesajului oral, exprimare clara, corecta, expresiva. Se lucreaza pe dezvoltarea vocabularului, exersarea povestirii cu voce tare, inventarea jocurilor de cuvinte, dramatizare.
Dezvoltare fizicaCei mici sunt antrenati în jocuri si activitati sportive, care le dezvolta musculatura si pun bazele unui mod de viata sanatos. Copiii sunt învatati cum sa aiba grija de ei, li se explica necesitatea regulilor de igiena si sunt responsabilizati în a le aplica.
Ariile specifice de dezvoltare sunt:
MatematicaCopiii invata sa recunoasca, sa compare numere si grupuri de obiecte, încep sa inteleaga notiunile de baza ale adunarilor si scaderilor. Cei mici descopera unitatile de masura, greutate, înaltime, forme si tipare. Aici se formeaza prenotiunile matematice prin exersarea capacitatii de a clasifica, a anticipa, a formula ipoteze si a sesiza relatii de cauzalitate, intelegerea relatiei de corespondenta dintre multimi similare prin seriere, clasificare, numarare.
AlfabetizareSe pun bazele cititului prin povesti, poezii si chant-uri; copiilor li se insufla dragostea pentru lectura, apoi învata sa citeasca prin metoda sight reading.
Întelegerea lumiiAceasta sectiune din curriculum se concentreaza pe modul în care cei mici înteleg lumea, alte culturi si traditii; învata sa fie toleranti si sa ii respecte pe ceilalti.
ArtaCopiii descopera instrumentele muzicale si invata despre ritm. Îmbina culori, modeleaza, experimenteaza texturi. Li se stimuleaza creativitatea prin jocuri de rol, cantece, arta, dans si teatru.