Activitatile optionale au la baza principiile educatiei, urmarind o modelare a copilului din punct de vedere intelectual, cu scopul patrunderii în universul cunoasterii, precum si favorizarea zonei cerebrale predominante a copilului, astfel activitatile optionale si cluburile extracurriculare sunt organizate în 3 categorii:
DANS
Dansul este poate una dintre primele tipuri de arta pe care copiii o pot aprecia. Atunci cand cei mici asculta melodii, nu este deloc neobisnuit ca ei sa inceapa sa se miste pe ritmul muzicii. Fiind motivat sa faca cativa pasi organizati pentru a se sincroniza cu melodia, copilul va dezvolta admiratie pentru ambele tipuri de arta. Cu ajutorul cursurilor de dans, micutii dansatori invata sa aprecieze arta si isi dezvolta gustul estetic, ei devenind pe zi ce trece mai increzatori in a isi exprima liber sentimentele, trairile, emotiile.
INOT
Studiile arata ca înotul este o activitate care stimuleaza dezvoltarea fizica armonioasa a copiilor, cu multiple implicatii pozitive pentru sanatate. Înotul poate îmbunatati starea emotionala, contribuie la scaderea anxietatiii si este un factor major în privinta cresterii încredereii în sine. Acest lucru este dat de faptul ca cel mic învata sa înoate, îsi depaseste frica de apa si câstiga în plus abilitati de supravietuitor. Mai mult, înotul poate ajuta copilul sa socializeze si sa-si formeze un grup nou de prieteni printre copiii care merg la bazin.
PICTURA
Jocul culorilor este o imbinare intre arta si terapie. Copiilor le place sa deseneze de la cele mai mici varste. Inainte de a invata sa scrie, acestia sunt fascinati de creioanele colorate cu care traseaza linii sau forme despre care apoi spun ca reprezinta oameni, copaci sau flori. Cursurile de pictura il pot ajuta pe micut sa isi dezvolte o serie de abilitati de intra si interrelationare, imbunatatindu-i starea de spirit, mentalul si emotionalul.
PIAN
Studierea acestui instrument muzical poate avea o serie de beneficii asupra dezvoltarii armonioase a copilului dumneavoastra, precum stimularea sensibilitatii auditive, dezvoltarea motricitatii fine, stimularea atentiei, a memoriei, a rabdarii si a perseverentei.
DEZVOLTARE PERSONALA
In cadrul atelierelor de dezvoltare personala, copiii au ocazia sa se autoexploreze si sa se dezvolte cu suportul atmosferei si al coeziunii ce se nasc lucrand in grup. Cei mici invata cum sa se exprime mai bine pe ei insisi, sa-i cunoasca pe ceilalti si sa relationeze eficient cu ei, sa deprinda flexibilitate in gandire pentru gasirea solutiilor in orice imprejurare, sa stie cum sa-si stabileasca si sa-si atinga mizele in viata lor cotidiana.
JOCURI LOGOPEDICE
Terapia logopedica detine un rol foarte important în îmbunatatirea pronuntiei cuvintelor si propozitiilor, care duce la cresterea încrederii în fortele proprii si a integrarii cu succes în societate a copilului.Mai mult, terapia logopedica ajuta la înlaturarea negativismului fata de vorbire, înlatura anxietatea si creste motivatia fata de procesul educativ, toate acestea având rolul de a spori dezvoltarea armonioasa a copilului.
BRITISH ENGLISH CLUB
Intre 3 si 6 ani, copiii asimileaza mai repede, in mod natural, si pot invata o a doua limba la fel de usor ca pe cea materna. Cursul de engleza, integreaza o gama variata de activitati amuzante , cum ar fi cantecele, jocuri si competitii care stimuleaza motivatia copilului, ajutandu-l sa asimileze pronuntia, vocabularul si gramatica, in mod natural.