Grand Gaz Instal Termo - Executie Instalatii Gaze, Instalatii Termice Si Sanitare Bucuresti
Iata tot ce trebuie sa stii inainte de a alege o firma de revizii gaze. Conform normativului in vigoare NTPEE 2018, firmele autorizate ANRE pot efectua Verificarile Tehnice Periodice ale instalatiilor de utilizare gaze naturale, obligatorii la fiecare 2 ani si Reviziile Tehnice Periodice obligatorii la maxim 10 ani, atat la Asociatiile de Proprietari cat si pentru persoanele fizice, juridice si institutii. Aceasta operatiune este obligatorie pentru fiecare consumator.
Verificarea tehnica periodica a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale se efectueaza la un interval de maximum doi ani, iar revizia tehnica periodica a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale se efectueaza la un interval de maximum 10 ani sau dupa intreruperea utilizarii instalatiei de gaze pentru o perioada de timp ce depaseste 6 luni.
Inginerii firmei noastre vor efectua verificarea intregii instalatii de gaze, atat pentru partile comune cat si pentru instalatiile individuale, oferind consultanta gratuita si posibilitatea remedierii eventualelor defectiuni.
De asemenea, un punct foarte important este acela ca dumneavoastra nu trebuie sa va deplasati la Distrigaz pentru obtinerea fisei de evidenta, societatea noastra ocupandu-se de toate formalitatile necesare inclusive de depunerea fiselor de verificare la Distrigaz.
FIRMA REVIZII GAZE – CONFORM NORMATIVULUI IN VIGOARE VERIFICAREA PRESUPUNE URMATOARELE ETAPE:
- Verificarea arzatoarelor si a starii îmbinarilor si garniturilor de etansare aferente;
- Verificarea stabilitatii conductelor montate aparent pe suporturi;
- Verificarea etanseitatii îmbinarii conductelor si armaturilor la presiunea de lucru a gazului din instalatie, cu spuma de apa cu sapun sau cu alte tehnologii de verificare a etanseitatii;
- Demontarea/debransarea punctelor de consum fara aprobare legala si a conductelor de alimentare aferente;
- Verificarea functionarii aparatelor de masurare, control, reglare si de siguranta;
- Verificarea functionarii echipamentului de reglare din instalatiile de utilizare;
- Verificarea starii rasuflatorilor si a caminelor aferente;
- Verificarea documentelor, emise cu cel mult 6 luni înainte de data verificarii tehnice, prezentate de consumator, care sa ateste verificarea de catre operatori economici autorizati, conform reglementarilor în vigoare, a aparatelor consumatoare de combustibili gazosi, a curatirii cosurilor si canalelor de evacuare a gazelor arse;
- Verificarea starii constructiilor care adapostesc statiile si posturile de reglare sau de reglare – masurare.
FIRMA TA DE VERIFICARI – REVIZIA TEHNICA PERIODICA CUPRINDE TOATE OPERATIUNILE DE LA VERIFICARE SI, ÎN PLUS, URMATOARELE
- Efectuarea, în prezenta unui reprezentant al operatorului Sistemului de Distributie, a probei de rezistenta la presiune, conform prevederilor din NTPEE-2018, numai pentru partea de instalatie la care s-au facut înlocuiri si/sau modificari;
- Efectuarea probei de etanseitate la presiune, conform prevederilor din NTPEE-2018, a întregii instalatii.
Pentru preintampinarea accidentelor cu pierderi de vieti umane si distrugeri de bunuri materiale, ce s-ar putea produce din cauza folosirii incorecte a instalatiei de utilizare a gazelor naturale, se respecta cu strictete urmatoarele instructiuni:
- inainte de parinderea focului, in aparatele consumatoare de combustibili gazosi neautomatizate se fac urmatoarele operatiuni: – ventilarea permanenta a incaperilor in care functioneaza aparate consumatoare de combustibili gazosi cu flacara libera; – controlul tirajului si etanseitatii cosului de evacuare a gazelor de ardere pentru aparatele consumatoare de combustibili gazosi racordate la acesta; in cazul in care se constata lipsa tirajului, nu se aprinde focul decat dupa efectuarea lucrarilor care sa asigure tirajul (curatarea cosului, curatarea sobei, repararea aparatelor de evacuare mecanica etc.) – controlul robinetului de manevra al aparatului consumator de combustibili gazosi; daca robinetul este deschis, acesta se inchide si se ventileaza incaperea respectiva, precum si cele invecinate prin deschiderea usilor si ferestrelor, aprinderea focului facandu-se numai dupa aerisirea completa; – asigurarea accesului aerului necesar arderii in focarul aparatului consumator de combustibili gazosi (prin: deschiderea usitelor cenusarului la sobe, deschiderea fantelor pentru accesul aerului in focar, pornirea ventilatorului etc.); – verificarea functionarii aparaturii de automatizare, dupa caz; – ventilarea focarelor aparatelor consumatoare de combustili gazosi.
- la aprinderea focului in aparate consumatoare de combustibili gazosi neautomatizare si arzatoare se fac urmatoarele operatiuni:
- aerisirea focarului, minimum 5 minute inainte de aprinderea focului;
- apropierea aprinzatorului de arzator;
- deschiderea lenta a robinetului de manevra si aprinderea focului, concomitent cu supravegherea stabilitatii flacarii;
- aprinderea se face numai cu aprinzator special construit in acest scop, fiind interzisa aprinderea directa cu chibrituri, hartie etc.;
- aprinderea focului la aparatele la aparatele consumatoare de combustibili gazosi automatizate se face conform instructiunilor producatorului.
- stingerea focului: – stingerea focului la aparatele consumatoare de combustibili gazosi racordate prin racord flexibil se face prin inchiderea robinetului de siguranta, existent inaintea racordului flexibil; dupa stingerea flacarii se inchide si robinetul de manevra; – stingerea focului la aparatele consumatoare de combustibili gazosi racordate la cos de fum se realizare prin inchiderea robinetului de siguranta, iar dupa stingerea flacarii se inchide si robinetul de manevra, amplasat inaintea aparatului de combustibili gazosi.
- indicatii speciale: La utilizarea gazelor naturale sunt interzise: – aprinderea focului daca se simte mirosul caracteristic al gazelor naturale; – lasarea focului nesupravegheat, la aparatele neautomatizate de combustibili gazosi; – obturarea cosului de fum al aparatelor consumatoare de combustibili gazosi; – modificarea instalatiilor de utilizare a gazelor naturale fara forme legale si prin persoane neautorizate; – dormitul in incaperi cu focul aprins; – dormitul in incaperi cu aparate consumatoare de combustibili gazosi nelegate la cos de fum (resou, aragaz etc.);Daca se simte mirosul caracteristic al gazelor naturale, se iau imediat urmatoarele masuri: – se sting toate focurile; – se deschid toate usile si ferestrele; – nu se aprinde nicio sursa de foc; – nu se manevreaza aparate electrice; – nu se doarme in astfel de incaperi; – se anunta imediat operatorul licentiat de distributie a gazelor naturale.
- NU uitati: – verificarea cu flacara a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale prezinta pericol de explozie si incediu; – dormitul in incaperi cu focul aprins sau in incaperi cu aparate consumatoare de combustibili gazosi nelegate la cosul de fum prezinta pericol; – neefectuarea operatiilor de verificare tehnica a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale obligatorii la maxim doi ani sau a revizie a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale la maxim zece ani, atrage in mod direct raspunderea dumneavoastra in calitate de client final pentru eventualele accidente tehnice sau pagube ce pot surveni in exploatarea si utilizarea instalatiei de utilizare a gazelor naturale.
INSTALATII DE GAZE SIGURE! PRIORITATEA LOR ESTE SATISFACEREA EXIGENTELOR CLIENTILOR
Fii sigur ca atunci când apelezi la serviciile lor, îti vor oferi o experienta conform asteptarilor tale. Acestia abordeaza în mod realist fiecare etapa, fie ca este vorba despre fazele de contractare, proiectare sau executie. Pentru ei, nicio provocare nu le poate crea dificultati. Acestea reprezinta doar o noua ocazie de a arata ca, atunci când lucrezi cu experti în domeniu, toate grijile si problemele cu privire la instalatia de gaze vor disparea.
Toate acestea sunt posibile datorita îmbunatatirii constante a sistemului de management al calitatii. Pe lânga asta, ei efectueaza analize periodice pentru masurarea performantei organizatiei. La baza unor servicii de succes se afla întotdeauna un management novator. În acest fel, angajatii formeaza o echipa stabila care livreaza rezultate exceptionale. Mai mult decât atât, responsabilitatile si competentele cresc, odata cu stimularea initiativei personale.
SERVICII DIVERSE SI COMPLEMENTARE PENTRU INSTALATII SI REVIZII IN BUCURESTI
Acest tip de servicii de instalatii gaze Bucuresti sau revizii gaze contribuie la siguranta si confortul oricarui proprietar. Fie ca ai nevoie de servicii pentru instalatii gaze pentru locuinta ta, un centru de afaceri, un restaurant si nu numai, Grand Gaz Instal Termo dispune de o echipa vasta calificata în urmatoarele domenii: sudori, instalatori, mecanici, constructori etc. Acestia desfasoara proiecte de mare amploare nu numai pentru executia instalatiilor de gaze, ci si pentru încalzire, climatizare, ventilatie etc.
Ei se ocupa de toate demersurile care trebuiesc îndeplinite pentru ca instalatia ta sa functioneze fara probleme si fac legatura între bransamentul furnizorului tau de gaze si locuinta ta. Atunci când cauti informatii referitoare la instalatii gaze pret, trebuie sa ai în vedere tot ceea ce presupune acesta. De asemenea, sunt disponibile servicii pentru revizii gaze sau pentru detectoare gaze, precum si servicii pentru instalatii termice si sanitare.