Contabilitatea financiara
Contabilitatea financiara descrie circuitul patrimonial al entitatii luat în totalitatea si structuralitatea sa. Obiectivul sau principal îl constituie furnizarea de informatii sintetice privind pozitia financiara, performantele si modificarile pozitiei financiare. Informatia contabila, pe lânga o utilizare interna de catre management, este destinata utilizatorilor externi definiti de: investitorii de capital, bancherii, angajatii, furnizorii, clientii, guvernul si institutiile sale, precum ti publicul.
Pentru ca tot avem obligatia tinerii evidentei contabile sub forma corecta din punct de vedere al evenimentelor, actelor justificative si cronologiei, putem beneficia de aceste informatii pentru a lua decizii potrivite dezvoltarii afacerii. Un manager performant stie ca nevoia de informatii corecte si concrete pot fi oferite doar de contabilitatea financiara. Un expert contabil va stii sa va expuna avantajele folosirii acestor informatii si sa va puna in tema cu dezavantajele ce pot interveni daca nu folositi aceste informatii in administrarea afacerii de care va ocupati.
contabilitatea primara; contabilitatea activelor imobilizate; contabilitatea activelor circulante; contabilitatea tertilor; contabilitatea imprumuturilor si datoriilor asimilate; contabilitatea ajustarilor, provizioanelor si subventiilor; contabilitatea capitalurilor proprii; contabilitatea cheltuielilor si a veniturilor; situatiile financiare anuale