In alte tari din Uniunea Europeana, precum Franta, Italia, Spania, Anglia sau Grecia, firmele si corporatiile au amenajat sisteme de pereti vegetali in interior sau pe fatadele cladirilor, pornind de la doua aspecte importante: aspectul si contributia gradinii la imbunatatirea mediului si microclimatului.
Amenajarea gradinilor verticale in cadrul companiilor este o metoda de a imbunatati imaginea firmei si a brandului prin promovarea deschiderii catre strategiile ecologice europene, prin folosirea unor sisteme care consuma cat mai putina energie
Reducerea cheltuielior este un motiv in plus pentru introducerea gradinilor pe peretii interiori sau exteriori ai cladirior. Peretii vii reduc temperatura cu 5 grade pe timpul verii si reprezinta un bun izolator in timpul iernii, astfel incat se face o economie de aproximativ 500 euro/mp pe an cu cheltuielile de intretinere (caldura, aer conditionat). Si cheltuielile cu curatenia pot fi reduse in conditiile in care 1 mp de vegetatie de pe un perete de plante capteaza 130 grame de praf pe an.
De asemenea, este demonstrat faptul ca amplasarea angajatilor intr-un mediu cat mai viu, cat mai aproape de natura, imbunatateste randamentul acestora si reduce disconfortul la locul de munca.
Peretii vegetali se incadreaza perfect in sediul unei firme, indiferent de domeniul de activitate al acesteia: cladiri de birouri, banci, hoteluri, restaurante, cafenele, saloane de infrumusetare, saloane de bronzat, sali de fitness, magazine, cinematografe, spitale, cabinete medicale, cabinete stomatologice, etc.
Gradinile verticale pot fi integrate in orice spatiu din interiorul companiei (receptie, secretariat, sali de asteptare, sali de consiliu, birouri, show-room-uri, cabinete, holuri, bai) in conditiile in care sunt alese plante care se potrivesc mediului respectiv.
Avantajele Peretilor Vegetali pentru Companii