Ghidul Serviciilor
Happydental-Cabinet Stomatologic- Ploiesti
inapoi la firma 496 vizite
Poza Parodontologie
Foto

In clinicile HAPPYDENTAL, alături de medicii specialişti, igieniştii dentari sunt implicaţi în efectuarea igienizării dentare, respectiv a periajului dentar profesional şi a detartrajului. Afectiuni ale gingiilor sunt cauzate de:

Inflamaţiile gingiei ca răspuns al organismului la agresiunea microbiana sunt traduse prin sângerări gingivale care duc la apariţia bolilor gingivale care, netratate la timp, evoluează în profunzime şi duc la afectiuni parodontale: • cu secreţii purulente în jurul dinţilor; • apariţia inflamaţiilor la nivelul pungilor parodontale; • mobilitate dentară şi migrări dentare patologice.

Deoarece gingivita nu se manifestă simptomatic prin durere, majoritatea pacienţilor nu abordează tratamentul acestor boli încă din faza incipientă, lăsând loc apariţiei parodontopatiilor. Evoluţia bolilor parodontale putand trece neobservată luni sau chiar ani.

Statisticile ne atenţionează că 90% dintre adulţi prezintă boala parodontala/gingivala în diferite stadii, aceasta fiind considerată cauza principală a pierderii dinţilor. În cazul instalării parodontopatiilor:

Alături de o igienă orală eficientă şi o dietă alimentară corespunzătoare, una dintre metodele cele mai eficiente de combatere profilactică a acestor afecţiuni este igienizarea dentara profesionala, respectiv detartrajul efectuat regulat.

Detartrajul

Procedură stomatologica ce constă în eliminarea depozitelor de tartru de suprafaţa dinţilor şi din zona subgingivala;

Prin detartraj se reduc aglomerările rugoase de tartru ce favorizeaza acumularea şi proliferarea de bacteriilor – rezervorul de toxine şi un mediu propice pentru dezvoltarea altor probleme dentare.

Numai realizată la un interval regulat de timp această procedură reduce şi chiar elimină riscul apariţiei afecţiunilor gingivale – recomandarea este că procedura să fie realizată la un interval de 6 luni.

Surfasajul:

Procedura de surfasare reprezintă eliminarea cementului alterat, respectiv curăţarea minuţioasă, profundă a suprafeţelor radiculare precum şi eliminarea depozitelor sub-gingivale aderente:

În cazul parodontitelor moderate, aceasta metodă poate chiar stabiliza afecţiunea parodontotică.

Surfasajul cu lambou gingival:

curăţare extrem de riguroasă a pungilor parodontale;

În cazurile în care placa bacteriană şi depunerile de tartru se prezintă ca aderente extrem de profunde – la baza pungilor parodontale, apare riscul pierderii de ţesut osos – de cele mai multe ori pacientul nefiind atenţionat de durere în acest sens.

Un surfasaj radicular realizat eficient de către un specialist, poate reduce numărul de intervenţii chirurgicale ulterioare necesare.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.