Ghidul Serviciilor
Harmony Clinic Bucuresti - Centru Holistic De Detoxifiere
inapoi la firma 861 vizite
Poza Relaxare
Foto

Daca medicina alopata poate diagnostica bolile pe baza simptomelor prezente, reflexoterapia ofera indicii privind dezechilibrele din diverse parti ale corpului si, in plus, este un instrument extraordinar, natural, sigur si noninvaziv.

Marele sau avantaj este ca poate detecta problemele de sanatate inca din fazele lor incipiente.

Stimularea nervoasa prin reflexoterapie

Aceasta stimulare consta in transmiterea mesajelor de natura nervoasa de la zona reflexa catre creier solicitandu-i sa rezolve aceasta problema pe toate caile disponibile. Zonele reflexe care vor fi masate neaparat vor fi zonele care dor, aceasta durere fiind un semnal ca organele care au legatura cu aceste puncte se afla intr-o dificultate ce trebuie rezolvata.

Recapatarea echilibrului energetic prin reflexoterapie

In corpul uman sunt prezente diferente de energie electrica intre anumite parti ale corpului. Acest lucru semnaleaza o disfunctie prezenta in alta parte a corpului. In stiinta organele corpului sunt comparate cu niste baterii, iar zonele reflexonogene sunt comparate cu niste intrerupatoare. In starea de dezechilibru energia electrica din corp nu e distribuita egal, iar pentru a distribui egal energia trebuie sa actionam asupra "intrerupatoarelor". Masarea zonelor reflexonogene ajuta la restabilirea echilibrului energetic, iar astfel un organism se insanatoseste.

Reflexoterapia si sanatatea

Reflexoterapia este o tehnica veche ce are stranse legaturi cu stiinta si este folosita pentru a dignostica, pentru a vindeca, si pentru a preveni boli sau afectiuni care sunt legate de un organ specific fiecarei zone care trebuie masata. Aceasta tehnica este cunoscuta din antichitatea chineza si cea egipteana si consta intr-un masaj efectuat.

Avantajele reflexoterapiei

Un avantaj al reflexoterapiei este ca aceasta se poate aplica tuturor categoriilor de oameni chiar si bebelusilor aspura carora are un efect relaxant si ii ajuta sa doarma mai bine. Un alt avantaj este acele ca lipseste toxicitatea, societatea noastra trecand printr-o perioada foarte poluata. Un alt avantaj al reflexoterapei este acela ca recuperarea se face rapid, poate fi solutia la care se ajunge atunci cand tratamentul medicamentos nu a dat rezultate si poate fi singura solutie pentru pacientii care vor sa se insanatoseasca pe o cale netoxica.Prevenirea afectiunilor se face atunci cand anumite zone din corp sunt dureroase, acestea manifestandu-se inaintea aparitiei unei bolii.

Un tratament dureaza uneori pana la disparitia sensibilitatii organului afectat, alte ori depinde de starea generala a pacientului. Daca acesta se simte bine si au disparut durerile, ajunge si o sedinta la doua trei zile. In unele cazuri vindecarea totala este abia dupa un an de reflexoterapie. Sunt cazuri in care exista infectii cu bacterii, acestea provocand dupa cateva sedinte de masaj febra si eliminarea de puroi si mucoase pe cale renala. Acestea se intampla doar dupa perioade indelungate cand bronsitele cronice sau otita au fost latente.

Contraindicatiile reflexoterapiei

Este interzisa reflexoterapia si in urmatoarele cazuri:- sarcina, deoarece efectele secundare ar putea afecta fatul- pacientul are tumori magline - pacientul sufera de insuficienta renala acuta - pacientul are micoze si leziuni plantare, acestea avand posibilitatea sa se transmita si la maseur, iar apoi mai departe la alti pacienti- pacientul a suferit un infarct miocardic iar prin cresterea tensiunii exista posibilitatea de a se produce inca un infarct- tensiunea arteriala a pacientului este oscilanta- pacientul are rani deschise iar prin cresterea tensiunii ar putea provoca o pierdera mare de sange- pe pielea pacientului exista boli de natura parazita sau inflamatorie - pacientul sufera si de ulcer varicos, mobilizarea varicelor putand provoca moartea prin blocarea unor vase de sange vitale- este interzis masajul la pacientii care sufera de hipertensiune sau hipotensiune- pacientul sufera de boli infectocontagioase, deoarece exista posibilitatea de a se molipsi si maseurul si alte persoane care intra in contact cu el - de curand pacientul a suferit o hemoragie cerebrala si exista riscul de a provoca inca una prin stimularea circulatiei sangvine - pe picioarele bolnavului exista varice inflamate si voluminoase, aceste varice avand posibilitatea de a se descompune si de a ajunge la inima sau la un organ vital blocand irigarea cu sange .

Lista afectiunilor tratabile prin reflexoterapie

Reflexoterapia reduce stresul si tulburarile glandelor endocrine. Un masaj aplicat zonei reflexogene corespunzatoare glandei tiroide poate influenta starea metabolismului, aparatului cardio vascular, cel al glandelor si cel mai important, stimuleaza functionarea sistemului nervos. Masajul asupra zonei reflexogene a glandei paratiroide poate controla producerea de hormoni salivari care au o stransa legatura cu metabolismul sistemului osos si intarirea accelerata a oaselor pe calea metabolismului calciului.

Cateva exemple de afectiuni tratate prin reflexoterapie

- apendicita, arterioscleroza, artroza coxo-femurala, artrofie musculara, balonarea abdomenului inferior, balonarea abdomenului superior, boala Basedow - caderea parului, celulita, cistita, colita, constipatie. crampe la abdomen, crampe musculare - diabet, defacte ale inimii, dispnee, durerea in zona cefei, durerea de gat, dureri de spate - eczema, edeme, edeme la membrele inferioare, entorse, enterita,  eruptiile cutanate- epilepsia, febra, febra glandular, frigiditate, genuchi, dureri de glezna sau tulburari ale acesteia, guta, sinuzita, inflamatia si durerile articulare, varice- glaucomul, gusa, lipsa gustului, hemoragii ale nasului, hipertensiunea, hipotensiunea- insomnia, nervozitate sau nevroze, migrene

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.