Ghidul Serviciilor
Hermann Vet-Cabinet Veterinar-Sibiu
inapoi la firma 1006 vizite
Poza Ecografie veterinara
Foto

Ultrasonografia sau ecografia este metoda prin care sunt vizualizate diferitele organe si tesuturi ale corpului , cu ajutorul ultrasunetelor. Imaginile ecografice se obtin in timp real, fiind astfel posibil sa vizualizam structura si miscarea organelor interne.

(Ecografia Doppler este o aplicatie speciala a ecografiei prin care se poate evalua directia si viteza fluxului sanguin in vasele mari ale gatului, abdomenului, mainilor si picioarelor.)

Ecografia este o metoda de explorare rapida, simpla si sigura.

Analizand structurile corpului in sens cranio-caudal, deci din fata in spate, pot fi vizualizate prin ecografie:

Ecografia este, de asemenea, utilizata in ghidarea procedurilor interventionale atunci cand trebuie sa obtinem o proba de tesut pentru analiza anatomo-patologica, sau cand trebuie sa evacuam colectii fluide de tipul chisturilor sau abceselor.

Avantajele ecografiei:

- este o metoda neinvaziva si, in general, nedureroasa; – nu foloseste radiatie ionizanta (radiatia X); – adresabilitate mare, usor de utilizat si mai putin costisitoare decat alte metode imagistice; – poate fi repetata ori de cate ori este nevoie; – este metoda de electie pentru monitorizarea gestatiei (numar de pui, forma, conformatie anatomica, pozitie, viabilitate, etc). Programari :

Puteti realiza din timp programari pentru examene ecografice, sunand la numarul de telefon :

Diagnosticul in gestatie:

Pentru starea de gestatie recomandam efectuarea a cel putin 2 examene ecografice. Primul la varsta de o luna si urmatorul spre sfarsitul gestatiei. Este important sa stiti cu aproximare data montei.

Pentru situatiile de urgenta nu este nevoie de programare.

Recomandari

Incepand cu varsta de 4-5 ani, recomandam cel putin un examen ecografic anual. Prezentati cazul la debutul bolii, la primele simptome. Orice afectiune tratata incipient are sanse mai mari de vindecare.

Costuri:

Acestea variaza foarte mult in functie de situatie. Hermann vet functioneaza adesea ca un modul de urgenta. Sunt cazuri in care realizam 3-4 echografii intr-o singur zi. In aceste situatii, in urgentele medicale sau chirurgicale, costurile sunt incluse in ansamblul terapiei aplicate si nu au pondere mare.

In sutuatiile obisjuite, costurile sunt urmatoarele:

  • Echografie obstatricala caine/pisica : 28 ron.
  • Echografie cardiaca caine/pisica: 25 ron.
  • Echografie abdominala caine: 32 ron.
  • Echografie abdominala pisica: 28 ron.
  • Echografie “parti moi” caine/pisica: 22 ron.
  • Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.