Ghidul Serviciilor
Centrul Holistic Soma - Sanatate Alternativa Si Holistica Bucuresti
inapoi la firma 281 vizite
Poza Terapie craniosacrala
Foto

Terapia CranioSacrala este o terapie manuala blânda, dezvoltata în anii ‘70 de catre Dr. John E. Upledger, pe baza osteopatiei craniene si în urma cercetarilor efectuate la Universitatea de Stat din Michigan. În Terapia CranioSacrala (TCS), lucram pe oasele craniene, coloana si osul sacru, pentru a întinde, echilibra si detensiona membranele meningeale, atât spinale, cât si intracraniene. Acest lucru se întâmpla printr-o atingere foarte usoara, de doar 5 grame, care nu angreneaza rezistenta musculara si poate astfel percepe tensiuni de dincolo de muschi.

„Ghidul” nostru în terapia CranioSacrala este corpul pacientului, care se exprima prin ritmul Craniosacral – un ritm fiziologic, creat de cresterea si scaderea presiunii lichidului cefalorahidian, cel care hraneste si curata Sistemul Nervos Central. Ritmul craniosacral este transmis în întregul corp prin intermediul fasciei sau a tesutului conjunctiv. Cu atingerea usoara, dar si specifica, terapeutul percepe tensiunile din fascie, precum si alteratiile ritmului craniosacral, si le corecteaza, prin miscari si presiuni foarte usoare.

Astfel, fluxul lichidului cefalorahidian devine mai bun, iar întregul corp beneficiaza de efectele pozitive: somnul devine mai odihnitor, sistemul endocrin începe sa se autoregleze, sistemul imunitar devine mai puternic, se reduce hipertonusul sistemului nervos autonom, astfel încât persoana în ansamblu devine mai relaxata, sanatoasa si plina de vitalitate.

Prin abordarea foarte blânda si noninvaziva, terapia CranioSacrala poate duce si la eliberarea emotiilor negative care au fost „înmagazinate” în tesut, în timpul unei traume, si care se pot exprima prin lacrimi, râs, tremurat, oftat, senzatia de frig sau de cald, sau abordarea unei pozitii prin care corpul se poate elibera mai usor de tensiune.

Se poate si ca persoana sa adoarma sau sa se relaxeze profund, mai ales atunci când corpul are nevoie de somn, pentru vindecare. Unele persoane intra într-o stare asemanatoare celei de meditatie profunda, devenind constiente de sufletul lor sau de o realitate dincolo de cea fizica. Deseori, în urma sedintei, persoana se simte mai usoara si mai bine, cu mai multa vitalitate, claritate si libertate în corp. Se poate sa apara si simptome de dezintoxicare, care trec în scurt timp, cu un aport marit de apa si cu odihna.

 

Terapia CranioSacrala este indicata pentru orice vârsta, de la nou nascut la persoanele vârstnice, inclusiv pentru:

Relaxare si refacere dupa stres, extenuare, insomnie
Recuperare în urma unei traume fizice si/sau emotionale
În timpul sarcinii, dupa primul trimestru, si post-partum
Pentru depresie, atacuri de panica, anxietate
Pentru migrene, dureri de spate, dureri musculare, dureri de cap sau de articulatii
Pentru disfunctii ale articulatiei temporo-mandibulare si tinnitus/tiuit în urechi
Pentru copii cu ADHD, tulburari din spectrul autist, tulburari de integrare senzoriala
Pentru afectiuni neurodegenerative, precum scleroza multipla, Alzheimer, Parkinson
În preventie si pentru întretinerea sanatatii
Contraindicatii:

Traume craniene recente (mai putin de 2 luni)
Anevrisme, AVC, hemoragii cerebrale (mai putin de 2 luni)
În primul trimestru de sarcina (din cauza riscului crescut de avort spontan, pentru protectia terapeutului)
Silvia Toma – Terapeutul tau

Cursuri absolvite: CST 1, CST 2 (Terapie CranioSacrala 1 si 2), SER 1 (Eliberare Somato-Emotionala 1) în Italia, participare la conferinta „Beyond the Dura 2015” în West Palm Beach, Florida.

Interpret oficial al cursurilor de Terapie CranioSacrala organizate de Asociatia CranioSacrala Metoda Upledger în România (din 2011)

Diploma de Masaj Terapeutic recunoscuta de Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii

https://www.facebook.com/craniosacralsilvia/

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.