Ghidul Serviciilor
Hollandia Green, Bucuresti - Ambientarea Spatiilor De Interior Cu Plante Exotice
inapoi la firma 279 vizite
Poza Plante cu flori
Foto

Flori Azalee, Ingrijire, Inmultire - Azalee de gradina sau ghiveci

February 12, 2017

Am hotarat sa scriem un ghid complet despre Azalee. Despre Ingrijire, Inmultire sau despre diferentele dintre azalee pitica, azalee de gradina sau Rhododendron (dat fiind confuzia intre denumirea stiintifica, familie, specii sau denumirea populara). Despre udare azalee, ingrasamint, sau despre taiere. Toate acestea, le prezentam mai jos, intr-un articol putin mai lung, fata de ceea ce v-am obisnuit pana acum, insa toate acestea datorita acestei plante extraordinare, atat de populare si usor de crescut.

Flori Azalee – Ingrijire

Am hotarat sa impartim acest capitol in doua parti distincte. Ingrijire pentru florile in ghiveci si pentru azalee de gradina. Intr-un final veti descoperi ca in fapt regulile sunt identice, cu mici diferente.

 

Ingrijire - Azalee ghiveci

La noi, in Romania, majoritatea plantelor din familia azalee, ce se vand in magazine si in centrele de gradinarit sau serele producatorilor profesionisti, sunt azalee in ghiveci, pentru o crestere in apartament.

Exista specii distinte de azalee in ghiveci, pentru crestere in casa, si azalee de gradina, cu talie inalta.

In Romania, dat fiind conditiile atmosferice din timpul iernii, azaleea este tinuta in gradina in ghiveci, ingropata cu tot cu ghiveci, pentru a putea fi dezgropata in toamna.

Iata cateva reguli de baza pentru ingrijire azalee in ghiveci:

Dupa ce trece perioada de inflorire, planta incepe sa se usuce. Azaleea este o floare ce poate reinflori an de an, daca respectati cateva aspecte importante.

Cand planta se usuca, florile si frunzele mor, scoateti azaleea afara, in gradina sau balcon, eventual ingropati ghiveciul, cu totul, in pamant. Lasati astfel, pana cand afara temperatura incepe sa scada (noaptea sub 10-15 grade).

In aceasta perioda este important sa adaugati ingrasamant pentru azalee. Asa cum am mai spus, un ingrasamant hidrosolubil, echilibrant, este ideal. Adaugati acest ingrasamant la fiecare doua saptamani, in apa de udat.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.